Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Maloprodajne cijene naftnih derivata od ponoći bi mogle nešto pojeftiniti, od dvije do 11 lipa.


Tako bi noćas od ponoći u sljedećih sedam dana, po neslužbenim informacijama, na benzinskim postajama Ine nova cijena eurosupera 95 bila 7,60 kuna po litri, dok je do sada iznosila 7,65 kuna.Cijena supera 95 pala bi sa 7,55 kuna na 7,51 kunu, a supera plus 98 sa 7,71 kunu na 7,66 kuna.

Vezani članci Inflacija i poskupljenja: Ilustracija - 6 Umirovljenici traže veće mirovine: "Imaju je mnoge države u EU-u pa mislimo da su to i naši umirovljenici zavrijedili" Slika nije dostupna Od ponoći jeftiniji benzin na Ininim crpkama

Neslužbene najave govore i da bi nova cijena eurodizela bila 6,95 kuna po litri (do sada 6,98 kuna), a dizela 6,81 kunu (do sada 6,83 kune). Nova cijena plavog dizela bila bi 3,78 kuna (do sada 3,86 kuna), a najviše bi, za 11 lipa, pojeftinilo loživo ulje na 4,23 kune (do sada 4,34 kune).

Od prošlog tjedna primjenjuje se novi pravilnik prema kojemu se cijene derivata korigiraju svaki tjedan, a dopušteno je maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje od 3,5 posto. Prema novom pravilniku, koji je stupio na snagu 9. rujna objavom u Narodnim novinama, korekcija cijena ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.

Dan primjene novih cijena je ponoć s ponedjeljka na utorak, odnosno, kako utvrđuje pravilnik, utorak u 0,01 sat. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju