Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvještaj Svjetske banke

Napokon dobra prognoza: Hrvatskoj se predviđa rast od 0,8 posto u 2013.!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko gospodarstvo u ovoj godini rast će 0,8 posto, predviđanja su Svjetske banke u njihovom ekonomskom izvješću za deset država, koje su posljednje ušle u EU, među koje je uvrštena i Hrvatska.

Recesija u eurozoni i dalje nepovoljno utječe na gospodarske rezultate, naglašavaju iz Svjetske banke, ali i savjetuju kako su potrebne daljnje reforme u javnom sektoru, kao mjera za privlačenje investicija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavio Invesco Inflacija će biti gora nego u zadnjih 10 godina: Zemlje vraćaju kući svoje zlatne rezerve Ilustracija Nova kriza Europski gospodarski div bori se s recesijom: "To je znak za uzbunu!"

>> Vrdoljak krivi MOL za pad BDP-a od 0,5 posto

Svjetska banka upozorila je na visoku nezaposlenost u Hrvatskoj. Skrenuli su pozornost na to da je sve veći broj ljudi obeshrabren tražiti posao te da je kod nekih nastupila dugotrajna nezaposlenost.

Zajedno s Bugarskom, svrstani smo u zemlje u kojima stopa nezaposlenosti prelazi stopu nezaposlenosti zabilježenu u jeku svjetske ekonomske krize, istaknuto je u izvješću Svjetske banke.

Istovremeno, pohvalili su Vladine aktivnosti u uklanjanju barijera za pokretanje investicija. Tvrde kako je 2013. velika šansa za Hrvatsku da popravi svoj položaj na ljestvici konkurentnosti, na kojoj trenutno zauzima jako loše, 84. mjesto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene