Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Statistički 0,5 posto rasta BDP-a znači da smo izašli iz recesije, ali ne znači i da samo izašli iz krize.


Iz Vlade su se danas čule i optužbe da se dramatičnim događanjima na Markovu trgu htjela zasjeniti pozitivna vijest o rastu BDP-a i izlazak iz recesije kojim se Vlada hvali.

No, je li ovo dovoljno i što još Vlada mora učiniti, za Dnevnik Nove TV analizirao je Mislav Bago.

Hrvatska je napokon izašla iz recesije, statistički. Statistički zato što 0,5 posto rasta BDP-a znači da smo izašli iz recesije, ali ne znači i da samo izašli iz krize. Naime, tek bi oko 3 posto godišnjeg rasta značilo da bi se dramatično smanjila nezaposlenost i da bi Hrvatska mogla reći - da, napokon smo se počeli razvijati. Ako godinu završimo s ovih 0,5 posto rasta to ne znači ništa osim da ćemo statistički izaći iz recesije, ali kriza i stagnacija će i dalje vladati.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO HNB predviđa: Iduće godine Hrvatska izlazi iz krize Slika nije dostupna Evo kada će zapravo Europa preuzeti nadzor nad hrvatskim financijama

POTVRĐENO! IZAŠLI SMO IZ RECESIJE Gospodarstvo poraslo 0,5 posto

Naravno da je to oporba odmah dočekala s kritikama, no ostaje činjenica da je nakon šest godina zemlja izašla iz recesije, ali je još dug put do oporavka hrvatskog gospodarstva i hrvatskog društva. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook