Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Previsoke cijene

VIDEO: Prva aukcija nekretnina prošla neslavno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva aukcija nekretnina u Hrvatskoj završila je neslavno. Nije prodano ništa od ponuđenog iako je dvorana bila puna kupaca.

Zemljišta, stanovi, vile i hoteli nudili su se očito po previsokim cijenama, jer su ponude kupaca bile i do 40 posto niže od traženih cijena. Najskuplje od svega što se nudilo bilo je naselje s vilama Ivića Pašalića u Vodnjanu za koje se tražilo sedam milijuna eura. Cijena je spuštena na 6,5 milijuna no i to je bilo preskupo. 'Ono što ovdje nije realno nažalost to su cijene. Povoljnije realnije cijene', rekao je Goran Križanec predsjednik Uprave Aukcija nekretnina.

Pročitajte i ovo Analiza meda - 4 podložni smo prijevarama Prepoznajte li je li med koji kupujete pravi ili lažan? Izgledaju isto, a pčele nisu ni vidjeli Umjetnine - 3 nastala prije 137 godina Dobra investicija: Najskuplja slika Vlahe Bukovca na aukciji u Zagrebu

Kriza je zamrznula tržište nekretnina, ništa se nije prodalo na aukciji, ali ništa se prodaje ni na terenu. Zbog toga, kako se procjenjuje, samo u Zagrebu oko 15 tisuća novih stanova stoji neprodano. No unatoč tome kao što vidimo neki investitori ne odustaju od gradnje. A to su oni sa jačim kapitalom koji investiraju dugoročno, jer stanovi će se kad tad prodati pitanje je samo koliko će se novca do tada izgubiti.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene