Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mađarski MOL uplatio je cijeli iznos od 6, 2 milijarde kuna na račun Središnje depozitarne agencije. Agencija je prenijela novac na račune banaka, tako da bi se tijekom dana novac mogao naći na 26 tisuća računa dioničara. Najviše novca od MOL-a pripast će Braniteljskom fondu, milijardu i 96 milijuna kuna.


Od golemog MOL-ovog iznosa svima se zavrtjelo u glavi. Novac se slio na račune INA-inih dioničara koji su prodali udjele.

Vezani članci Zsolt Hernadi (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Vrhovni sud odbio ukidanje istražnog zatvora bivšem glavnom direktoru MOL-a Zsoltu Hernadiju Slika nije dostupna Vlada i MOL postigli sporazum o isplati polovice dobiti Grupe INA za dividendu

Zaradile su i banke u Hrvatskoj koje su kreditirale mađarski gigant ali i spriječile slabljenje kune i pretjeranu inflaciju.

Daleko najviše novca, točnije gotovo dvije milijarde kuna, otišlo je braniteljskom fondu. Što će sa zarađenim novcem branitelji će odlučiti sami.

Sretna je i ministrica. Udjeli u fondu narasli su za 13 posto.

'Nisu se ostvarila zloguka predviđanja nekih da će fond propasti i da će se prema zakonskim odredbama likvidirati', rekla je Jadranka Kosor.

Fond nije propao no Hrvatska je skoro izgubila INA-u. MOL-u nedostaje nešto više od 3 posto.