Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MOL uplatio 6,2 milijarde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarski MOL uplatio je cijeli iznos od 6, 2 milijarde kuna na račun Središnje depozitarne agencije. Agencija je prenijela novac na račune banaka, tako da bi se tijekom dana novac mogao naći na 26 tisuća računa dioničara. Najviše novca od MOL-a pripast će Braniteljskom fondu, milijardu i 96 milijuna kuna.

Od golemog MOL-ovog iznosa svima se zavrtjelo u glavi. Novac se slio na račune INA-inih dioničara koji su prodali udjele.

Pročitajte i ovo Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu Slika nije dostupna Nakon megaafere Član Uprave Ine dao ostavku: Bio je direktor korporativnih usluga, kasnije prešao u MOL grupu

Zaradile su i banke u Hrvatskoj koje su kreditirale mađarski gigant ali i spriječile slabljenje kune i pretjeranu inflaciju.

Daleko najviše novca, točnije gotovo dvije milijarde kuna, otišlo je braniteljskom fondu. Što će sa zarađenim novcem branitelji će odlučiti sami.

Sretna je i ministrica. Udjeli u fondu narasli su za 13 posto.

'Nisu se ostvarila zloguka predviđanja nekih da će fond propasti i da će se prema zakonskim odredbama likvidirati', rekla je Jadranka Kosor.

Fond nije propao no Hrvatska je skoro izgubila INA-u. MOL-u nedostaje nešto više od 3 posto.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene