Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U siječnju ove godine MojPosao (www.MojPosao.net) je proveo anketu u kojoj su posloprimci odgovarali na pitanje 'Omogućuju li vam trenutna primanja posjedovanje vlastitog stambenog prostora?'.


Cilj ankete bio je saznati ukoliko su primanja građana dovoljna kako bi priskrbili vlastiti stambeni prostor, a na pitanje je odgovorilo preko 680 ispitanika. Pored istraživanja te anketa koje se redovito provode kako bi pružile najnovije informacije s hrvatskog tržišta rada, MojPosao djeluje i proaktivno te će početkom svibnja jednog od posloprimaca koji su zaposleni posredstvom portala, nagraditi stanom u Zagrebu.

Vezani članci U uredu Smanjili mu plaću jer je predugo sjedio na toaletu: Nije znao da ga snimaju, zabilježen je svaki odlazak Uživaju na poslu Zadigle suknje na radnom mjestu i podigle prašinu na društvenim mrežama

Najveći broj ispitanika (njih 44,3%) izjavio je kako im je financijska situacija toliko loša da trenutno nemaju vlastiti stambeni prostor, niti će u bliskoj budućnosti moći riješiti svoje stambeno pitanje. Većina njih požalila se na niska primanja kojima ne bi mogli plaćati niti podstanarstvo, a kamo li dići stambeni kredit, dok je nekolicina ispitanika navela kako se ne usude investirati u vlastiti stan zbog nestabilnog zaposlenja. Posebno ogorčeni bili su oni ispitanici koji unatoč visokoj stručnoj spremi i višegodišnjem školovanju nemaju mogućnosti riješiti svoje stambeno pitanje. Ukoliko i vi imate problema s rješavanjem stambenog pitanja, nagradna igra MojPosao u kojoj možete osvojiti stan u Zagrebu mogla bi riješiti vaše probleme.