Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Godina 2011. u nekim će aspektima biti repriza 2010. jer ne očekujemo visok rast', rekao je Franjo Luković, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.


Dodao je kako rast od predviđenih 1,5 posto ne znači i rast broja zaposlenih. 'Bojim se da bi nezaposlenost još uvijek mogla biti u porastu', rekao je Luković. Dodao je kako bi se moglo reći da će 2011. godina biti stagnacijska, iako će to biti i godina gradnje temelja za bolju budućnosti, godina ulaska u Europsku uniju i godina novog vala investicija.

Vezani članci Hotelski kompleks Haludovo već 19 godina propada (Foto: Dnevnik.hr) Nekad luksuzno odmaralište danas je turistička atrakcija jer je – ruglo: "Boli nas srce kad ovo vidimo" Tko će graditi Hrvatsku? (Foto: Dnevnik.hr) Gradilišta sve više, a radnika sve manje: Tko će dovršiti pruge, ceste, mostove, luke...

Na pitanje može li biznis reagirati na zahtjeve politike, točnije, na molbu premijerke Kosor da poslodavci ne optuštaju radnike, Franjo Luković odgovorio je i pozitivno i negativno. 'Ne na način da se oslobodi potreba da biznis bude efikasniji, ali da na način da otvori prilike za nove poslove i nove investicije', rekao je.

Istakao je kako biznis uvijek mora raditi na tome da bude efikasniji nego što je to bio jučer, bez obzira na razinu dobiti. 'Dobit povećava sigurnost, omogućuje nova ulaganja i suočavanja s rizikom. Ja razmišljam u kontekstu kako zaposliti nove radnike na novim poslovnim prilikama i kako sve postojeće što radim učiti što efikasnije', rekao je predsjednik Uprave zagrebačke banke.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju