Obavijesti Video Pretražite Navigacija

London, New York i Moskva najskuplji gradovi u 2008.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorni metar stambenog prostora kupci će najskuplje plaćati u 2008. u Londonu, New Yorku te Moskvi, pokazuje godišnja studija međunarodne tvrtke za istraživanje nekretnina Global Property Guide.

Među najskupljima na svijetu su stanovi u zoni Prime Central London i za njih valja izdvojiti od 16.305 do 27.095 eura po četvornom metru, prema popisu za 2008.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bio u bijegu Pronađeno tijelo muškarca koji je kemikalijom zalio ženu i djecu: "Čvrsto vjerujemo da je riječ o njemu" Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!"

Na drugo mjesto po skupoći stambenog kvadrata stiže New York s cijenama od 9.062. do 15.654 eura za stanove na gornjem Manhattanu, dok je donji Manhattan nešto jeftiniji.

Moskva je na trećem mjestu i stanovi u središtu grada prodaju se po cijeni od 7.350 do 14.003 eura po četvornom metru.

Na četvrtom mjestu je opet London, ali cijene se odnose na druge, također luksuzne dijelove Londona, kakav je Wimbledon gdje se cijene stana kreću od 10.560 do 14.458 eura za m2.

Na petom mjestu na ljestvici je Pariz ( 9,442 eura), a u prvih deset u Europi svrstavaju se još i Barcelona, Ženeva te Zuerich.

Najskupljim stambenim kvadratima u Aziji mogu se pohvaliti Hong Kong (6. mjesto), Tokio te Singapur (7. i 8.), a zatim indijski Mumbai (bivši Bombaj) na 9. mjestu.

Od tri njemačka grada Muenchen je najskljuplji s cijenom po četvornom metru od 2,379 do 2,526 eura, a slijede Frankfurt i Berlin.

Zagreb, kao glavni grad Hrvatske, nije naveden u grafičkom prikazu, no link na državu Hrvatsku otkriva da prosječni četvorni metar stana u Hrvatskoj stoji 2.215 eura. Hrvatska je tako svrstana iza Austrije (prosječni metar 3.000), iza Slovenije (2.467), iza Turske, Njemačke, Estonije, Češke, Rumunjske i Grčke.

Na svojim stranicama Globalni vodič za nekretnine piše da je stambeni prostor u Zagrebu među najskupljima u jugoistočnoj Europi i navodi da Hrvatska ne objavljuje službene cijene stambenog prostora ili statistike o najmu.

Postoje glasine o privatnoj tvrtki koja donosi podatke o
nekretninama no Globalni vodič nije je uspio pronaći i piše da je opća ekonomska statistika u Hrvatskoj slaba te se podaci mogu naći u Hrvatskoj narodnoj banci i Državnom zavodu za statistiku.

Stanovi u Istanbulu u Turskoj su među najjeftinijima u Europi, po cijeni od 1.263 do 1.707 eura, pokazuje grafički prikaz za 2008.

Na dnu ljestvice je egipatski grad Kairo s četvornim metrom dostupnim za 388 eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene