Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijerka Jadranka Kosor najavila je na današnjoj sjednici Vlade da će vrlo skoro uži kabinet i Vlada raspravljati o dva važna projekta.


To su fondovi za gospodarsku suradnju te dodatno osnaživanje Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) za potporu gospodarstvu. 'Resorna ministarstva rade paralelno na ta dva velika projekta', kazala je premijerka Jadranka Kosor koja vjeruje da bi se s tim projektima moglo ući u 2010. Sljedeći bi tjedan, kaže Kosor, 'mogle biti poznate prve konture fonda za gospodarsku suradnju, pripremaju se odluke o osnivanju i ulaganju fondova za gospodarsku suradnju u cilju i vlasničkog restrukturiranja, a radi se na tomu da se gospodarstvu omoguće dodatna sredstva za likvidnost putem HBOR-a'.

Vezani članci Slika nije dostupna Faza II: 19 projekata koji su povezali znanost i gospodarstvo u RH Slika nije dostupna Hrvatska u Beogradu ponudila nekoliko projekata prvoj ekonomskoj sili svijeta

'Kroz pripremu osnivanja takvih fondova odredit ćemo i prostor, odnosno onaj dio u kojem će sudjelovati Vlada', kazala je Kosor. Premijerka je napomenula i kako oko fonda postoji i interes, 'vrlo načelan' banaka, moguće i osiguravajućih društava. 'Vjerujem da ćemo s tim projektima ući u 2010. i da će oni biti dodatno osnaženi u 2010. godini', poručila je Kosor koja je posljednju sjednicu Vlade u ovoj godini najavila za tjedan dana, 30. prosinca. Ponovila je i kako će jedan od stupova rada u 2010. biti očuvanje radnih mjesta, snaženje gospodarstva, potpora tvrtkama koje imaju poteškoća, ali i potencijala. (Hina)