Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ina je danas zaprimila dopis mađarskog MOL-a kojim se traži suradnja Uprave Ine u organizaciji data rooma, kao dio standardnog procesa dubinskog snimanja tvrtke, povezanog s pripremom moguće prodaje udjela u Ini putem imenovanih savjetnika, objavila je Ina putem Zagrebačke burze.


'Ina je danas tijekom dana zaprimila dopis MOL-a kojim se traži suradnja Uprave društva u organizaciji data rooma kao dio standardnog due dilligence procesa vođenog od treće strane povezanog s pripremom moguće prodaje udjela u Ini putem imenovanih savjetnika, što ovim putem objavljujemo investicijskoj javnosti. U skladu s važećom regulativom i dobrom poslovnom praksom INA objavljuje sve propisane informacije te će nastaviti s navedenom praksom', objavila je Ina u odgovoru na upit Zagrebačke burze, uz napomenu da joj do zaprimanja upita Burze nisu bile poznate nove činjenice ili okolnosti koje su mogle utjecati na cijenu Inine dionice osim onih već dostavljenih burzi.

Vezani članci Profesor Hrvoje Sikirić Stručnjak: "Klauzulom o arbitraži vlada i MOL odriču se jurisdikcije državnih sudova" Dalibor Valinčić - 1 MOL-ov odvjetnik Valinčić za Dnevnik Nove TV: "Čini mi se da taj incident koji se dogodio nema nikakve veze s generalnim modelom upravljanja u Ini"

Dionica Ine današnje je burzovno trgovanje završila s rastom cijene za 11,73 posto, na 3.810 kuna, a imala je promet od 468,2 tisuće kuna.

Sindikati protiv iznajmljivanja postaja; Ina: Strateške odluke su u rukama Uprave

Zagrebačka burza je dionicu Ine svrstala u segment promatranja zbog jučerašnje obavijesti o odlukama vezanim uz Ininu obvezu isporučivanja plina.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela set odluka kojima opskrbu distributera koji plin plasiraju domaćinstvima, od 1. travnja pa u sljedeće tri godine s Inine tvrtke Prirodni plin prebacuje na Hrvatsku elektroprivedu (HEP) kao opskrbljivača na veleprodajnom tržištu.

Nakon odluka Vlade, iz Ine su reagirali priopćenjem u kojem su istaknuli da će obveza isporuke plina proizvodenog na području Hrvatske po reguliranoj cijeni HEP-u za opskrbu kućanstava imati nepovoljan učinak na Inu i na njene poslovne rezultate, kao i na investicije, a nepovoljan učinak procijenili su na 250 do 350 milijuna kuna godišnje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju