Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak ponovio je danas kako s MOL-om neće razgovarati preko medija.


Vrdoljak je najavio kako bi u sljedećih deset dana trebao biti održan treći krug pregovora Vlade i MOL-a oko Ine, a nada se da će mađarska kompanija na taj krug doći s jasnim stavovima.

Vezani članci Slika nije dostupna Maras: Mi dajemo potporu zaštiti nacionalnih interesa Slika nije dostupna Završen sastanak Vlade i MOL-a oko Ine: Dotaknuli se upravljačkih prava, ali nema dogovora

'Nećemo više s kolegama iz Mađarske razgovarati preko medija, oni će vrlo brzo doći na treći pregovarački krug, bar se nadam. I tada ćemo, ja se iskreno nadam, saznati njihovu iskrenu i jasnu poziciju za daljnje korake', kazao je Vrdoljak upitan za komentar medijskih napisa da Hrvatska nudi Mađarima mjesto predsjednika Uprave Ine, ali bez prava veta.

Vrdoljak je ponovio kako se pozicija Hrvatske zna - mora se raditi po zakonima Republike Hrvatske i moramo se usuglasiti oko strateških energetskih interesa Ine u sklopu energetske strategije Hrvatske.
'I od toga nikad nećemo odstupiti - da se radi po hrvatskim zakonima i da se ispunjavaju strategije energetskog razvoja Hrvatske', ističe ministar gospodarstva koji smatra da se u to ozbiljne tvrtke, pa i MOL, mogu uklopiti.

Vrdoljak o MOL-u: Zatvaranje Ininih rafinerija ne dolazi u obzir!

Na konferenciji za novinare o realizaciji operativnog programa regionalnih potpora, Vrdoljak je ponovio kako treba sačekati još par dana pa će se vidjeti s čim će mađarski MOL doći na treći krug pregovora te da se nada da će doći s jasnim stavom što su im želje.

Na novinarski upit kada bi se trebao održati treći krug pregovora Vlade i MOL-a o Ini, Vrdoljak kaže 'u sljedećih deset dana'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook