Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na drugoj aukciji za program kreditiranja obrtnih sredstava poduzetnicima, HBOR je odabrao 12 od 16 zainteresiranih banaka.


Kamatna stopa za projekte kretat će se od 4,34 do 4,88, što je niže od prve aukcije. Iz HBOR-a najavljuju i aukciju modela B koja je namijenjena za investicije. Iako je ministar Ivan Šuker tvrdio da će se model B realizirati tijekom ožujka, to će vjerojatnije biti početkom travnja.

Vezani članci Novac, ilustracija Bez nadzora otkupili dug u vrijednosti 18 peljeških mostova: "To treba zabraniti, ne zamijeniti" Novac (Foto: Pixell) Hrvati dižu ogromne kredite s visokim kamatama i na duge rokove

Odobrena sredstva s prve aukcije poduzetnicima još nisu sjela na račune pa se mnogi pitaju kada će. 'HBOR je već odobrio pojedinačne kredite negdje u vrijednosti sto milijuna kuna, dakle, polovicu tih sredstava i, evo, ako poslovne banke budu dovoljno brze da ugovore s krajnjim korisnicima pojedinačne kredite mi već sljedeći tjedan možemo isplaćivati sredstva', rekao je Anton Kovačev iz HBOR-a.