Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Realizacija druge aukcije

HBOR odabrao 12 od 16 zainteresiranih banaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na drugoj aukciji za program kreditiranja obrtnih sredstava poduzetnicima, HBOR je odabrao 12 od 16 zainteresiranih banaka.

Kamatna stopa za projekte kretat će se od 4,34 do 4,88, što je niže od prve aukcije. Iz HBOR-a najavljuju i aukciju modela B koja je namijenjena za investicije. Iako je ministar Ivan Šuker tvrdio da će se model B realizirati tijekom ožujka, to će vjerojatnije biti početkom travnja.

Pročitajte i ovo Prešutni minusi - 3 Plan u završnoj fazi Odzvonilo je prešutnim minusima: Znate li koja je razlika između njih i dopuštenih prekoračenja? Doznajte i koja su vaša prava Ilustracija HNB OBJAVIO NOVE PODATKE Ima li života bez duga? Jedna vrsta kredita u Hrvatskoj je posebno rasla potkraj prošle godine

Odobrena sredstva s prve aukcije poduzetnicima još nisu sjela na račune pa se mnogi pitaju kada će. 'HBOR je već odobrio pojedinačne kredite negdje u vrijednosti sto milijuna kuna, dakle, polovicu tih sredstava i, evo, ako poslovne banke budu dovoljno brze da ugovore s krajnjim korisnicima pojedinačne kredite mi već sljedeći tjedan možemo isplaćivati sredstva', rekao je Anton Kovačev iz HBOR-a.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene