Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na drugoj aukciji za program kreditiranja obrtnih sredstava poduzetnicima, HBOR je odabrao 12 od 16 zainteresiranih banaka.


Kamatna stopa za projekte kretat će se od 4,34 do 4,88, što je niže od prve aukcije. Iz HBOR-a najavljuju i aukciju modela B koja je namijenjena za investicije. Iako je ministar Ivan Šuker tvrdio da će se model B realizirati tijekom ožujka, to će vjerojatnije biti početkom travnja.

Vezani članci Brodogradilište Brodosplita - 4 Nova financijska injekcija za splitski škver: HBOR odobrio Brodosplitu 250 milijuna kuna kredita Švicarski franak (Foto: Dnevnik.hr) Obustavljeni arbitražni postupci protiv RH u vezi konverzije kredita u švicarcima

Odobrena sredstva s prve aukcije poduzetnicima još nisu sjela na račune pa se mnogi pitaju kada će. 'HBOR je već odobrio pojedinačne kredite negdje u vrijednosti sto milijuna kuna, dakle, polovicu tih sredstava i, evo, ako poslovne banke budu dovoljno brze da ugovore s krajnjim korisnicima pojedinačne kredite mi već sljedeći tjedan možemo isplaćivati sredstva', rekao je Anton Kovačev iz HBOR-a.