Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tražilica nekretnina gohome.hr donosi nam zanimljiv izbor podataka o cijenama nekretnina i potraživanjima u Hrvatskoj.


U statistici su implementirane prosječne cijene m2 stanova u Hrvatskoj, na temelju 36 218 (pojedinih) stanova i njihovih izlistanih cijena pretraženih 30.01.2009. godine na GoHome tražilici. Tako se navodi da je najskuplji kvart u najvećim RH gradovima Meje u Split sa 4685€/m2. Najjefiniji kvart su Sesvete u Zagrebu sa 1478€/m2.


Najskuplji kvartovi:

Vezani članci Cijene stanova sve skuplje - 1 Cijene nekretnina diljem Hrvatske rastu, stručnjaci otkrivaju hoće li se to uskoro promijeniti: "Oni koji očekuju nekakav pad cijena..." Problem Damira Krstičevića s nekretninama - 1 Bivši ministar Miljavac o Krstičevićevoj kupovini jeftinog stana: "Puno generala je dobilo stanove po tom pravilniku, nije on bio iznimka"

Najskuplji kvartovi u Rijeci = Bivio ,Pećine i Bulevard sa prosječnom cijenom iznad 2000€
Najskuplji kvartovi u Splitu = Bačvice, Meje i Križine
Najskuplji kvartovi u Zagrebu = Šalata, Vrhoves, Tuškanac i Pantovčak

Najjeftiniji kvartovi:

Najjeftiniji kvartovi u Rijeci = Sušak, Rastočine i Mlaka
Najjeftiniji kvartovi u Splitu = Brda i Kocunar
Najjeftiniji kvartovi u Zagrebu = Buzin i Jankomir

Prema statistici koju nam donosi tražilica u Zagrebu se tako najčešće traže stanovi do 60m2, te stanovi u cjenovnom rangu do 140 tisuća eura. U Splitu prednjače novije nekretnine, nakon čega slijede jednosobni stanovi i stanovi do 60m2. U Istri su na provm mjestu potražnje kuće te zemljišta, slično kao i u Slavoniji. Cijena kvadratnog metra stana najskuplja je u Splitu. Prosjek je 2750 eura. Slijedi Zagreb sa 2147 i Rijeka sa 1780 eura.

Osim toga tu je i par zanimljivosti poput 'najluđih' upita u navedenom periodu. Tako je netko tražio 'stan u centru Zagreba oko 1000€/m2 sa malim psićem'. Bila je tu i potražnja za 'malom kućicom', kakva god da je ta i 'zemljištem, a da je badava'. Osim toga, nudila se i 'kuća s bazenom, garažom, najjeftinija na moru, blizu Knina'.