Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po čemu su posebne?

Gdje dadilje zarađuju više od milijun kuna godišnje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možda vam se ne čini da dadiljanje tuđe djece može biti unosan posao, međutim, postoje dadilje koje zarađuju i više od tipične plaće s Wall Streeta.

Nova elitna dadilja može godišnje zaraditi i više od milijun kuna. Zenaide Muneton, primjerice zarađuje 1.041.390 kuna godišnje, ima plaćenu najamninu u stanu koji košta 16.000 kuna mjesečno, te dobiva božićnicu. Ona radi na Manhattnu

Pročitajte i ovo Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana Novac podaci DSZ-a Imate li taj iznos? Objavljena prosječna hrvatska plaća

Po čemu je ona, kao i njoj kolegice slične po plaći, posebna? Visokoplaćena dadilja, piše The News York Times, svoj život gotovo prepisuje obitelji za koju radi, a ta je predanost uključena u cijenu. Mnogi klijenti plaćaju privilegiju da njihovo dijete bude zbrinuto 24 sata na dan.To znači da se ne moraju brinuti ima li njihova dadilja planove koji ne uključuju njihovu obitelj i neće morati tražiti nekoga drugoga tko će skrbiti o djetetu dok oni rade. To ne znači da dadilja nema slobodno vrijeme, tek da ga ima onda kada to obitelj za koju radi odredi.

>> Zašto dadilje u Hrvatskoj moraju raditi na crno?

Upravo zato što je veoma teško pronaći dadilju koja bi pristala na takve uvijete, plaće su im vrtoglavo visoke.

Dadilje, kako piše list, povećavaju svoju vrijednost ukoliko tečno govore Francuski (sve više kineski), mogu skuhati jelo od četiri slijeda (uključujući mikrobiotički hranu), jahati, prati i češljati konja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene