Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Deutsche Telekom (DT) kupio je Orange Netherlands za 1,3 milijardi eura u gotovini, ne uključujući dugove, od France Telecoma, izvijestila je njemačka kompanija.


DT će tom akvizicijom svoju bazu korisnika u Nizozemskoj povećati za više od 2,1 milijuna, na 4,8 milijuna. Za svoju će podružnicu T-Mobile pritom osigurati drugo mjesto na tom tržištu mobilne telefonije, iza nizozemskog KPN-a, nekadašnjeg državnog monopolista.

Vezani članci Slika nije dostupna Predsjednik uprave Deutsche Telekoma pod istragom zbog mita Slika nije dostupna Deutsche Telekom špijunirao i hrvatske političare?

Njemački telekom od transakcije očekuje jednu milijardu eura vrijedne sinergije nakon što se u obzir uzmu troškovi restrukturiranja. Dovršetak transakcije očekuje se 1. listopada.

Čelnik DT-a Rene Obermann kazao je kako kompanija primjenjuje svoju strategiju koncentracije i ciljanog rasta. Širenje poslovanja s mobilnim telekomunikacijama izvan matičnog tržišta ključni je cilj DT-a, koji je trenutno u postupku akvizicije američke kompanije SunCom za 1,6 milijardi dolara.

DT je izvijestio da je od Europske komisije već dobio zeleno svjetlo za preuzimanje tvrtke Orange Nertherlands.