Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Deutsche Telekom kupio Orange Netherlands za 1,3 mlrd eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deutsche Telekom (DT) kupio je Orange Netherlands za 1,3 milijardi eura u gotovini, ne uključujući dugove, od France Telecoma, izvijestila je njemačka kompanija.

DT će tom akvizicijom svoju bazu korisnika u Nizozemskoj povećati za više od 2,1 milijuna, na 4,8 milijuna. Za svoju će podružnicu T-Mobile pritom osigurati drugo mjesto na tom tržištu mobilne telefonije, iza nizozemskog KPN-a, nekadašnjeg državnog monopolista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbacuje optužbe Predsjednik uprave Deutsche Telekoma pod istragom zbog mita Slika nije dostupna Novo otkriće Handelsblatta Deutsche Telekom špijunirao i hrvatske političare?

Njemački telekom od transakcije očekuje jednu milijardu eura vrijedne sinergije nakon što se u obzir uzmu troškovi restrukturiranja. Dovršetak transakcije očekuje se 1. listopada.

Čelnik DT-a Rene Obermann kazao je kako kompanija primjenjuje svoju strategiju koncentracije i ciljanog rasta. Širenje poslovanja s mobilnim telekomunikacijama izvan matičnog tržišta ključni je cilj DT-a, koji je trenutno u postupku akvizicije američke kompanije SunCom za 1,6 milijardi dolara.

DT je izvijestio da je od Europske komisije već dobio zeleno svjetlo za preuzimanje tvrtke Orange Nertherlands.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene