Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka ministrice

Dalić: Rast koji se temelji na državnoj potrošnji više nije moguć!

Hotel Dubrovnik iz Zagreba ovogodišnji je glavni dobitnik Finine nagrade Zlatna bilanca za najuspješnije poduzetnike.

<stream_id122031>Zlatnu Bilancu prema kriterijima likvidnosti, profita i zaduženosti u posebnim kategorijama dobilo je još 10, uglavnom malih i srednjih tvrtki kao što su Croatia Pilot, Termo servis, Cezar, Pag 91 i Ekobit. Glavnu nagradu preuzela je predsjednica Uprave hotela Dubrovnik Suzana Marić koja podsjeća da su za njihov uspjeh najvažniji zadovoljni djelatnici i razumno poslovanje. 'Odlučili smo se na ulaganje i preuredili smo 40-ak smještajnih jedinica. Novu kongresnu dvoranu smo napravili kapaciteta 500-injak ljudi s pogledom na trg bana Jelačića koja se već počela isplaćivati, stalno imamo događanja i idemo dalje', kazala je.

Pročitajte i ovo Martina Dalić GOŠĆA DNEVNIKA NOVE TV VIDEO Martina Dalić zanijemila na Bagino pitanje: ''Pa nisam vas pitao jeste li ukrali milijun eura'' Zdravko Marić porezna konferencija Inflacija sve više pritišće i građane i poduzetnike: "Povećanje cijena je neizbježno"

Ravnateljica Ekonomskog instituta i savjetnica premijerke Kosor Sandra Švaljek s dodjele nagrada Zlatna bilanca upozorila je na loše gospodarske trendove, pad BDP-a i rast nezaposlenosti. Podsjetila je kako je Vladin program gospodarskog oporavka stigao dosta kasno, kada je recesija već trajala godinu dana. Također premijerkina savjetnica smatra da se od nekih mjera odustalo zbog nedostaka političkog konsenzusa unutar vladajuće koalicije, ali i izvan nje. Švaljek smatra da je to povezano s ranim početkom predizborne kampanje.

'Zašto su izostali učinci?'

'Naravno, ono što se možemo pitati je da li je program bio dobar, da li je pogodio svoj cilj nego i zašto su izostali očiti učinci na oživljavanje gospodarske aktivnosti', kazala je.

Ministrica financija Martina Dalić poručila je na Fininom gospodarskom forumu da gospodarski rast temeljen isključivo na državnoj potrošnji visokim državnim investicijama nije više moguć. Vlada će zato nastaviti sa strogom financijskom disciplinom, a najavila je i oštru borbu protiv tvrtki koje neuredno posluju. 'Politika naše Vlade jest i u narednom razdoblju čvrsto usmjerena na nastavak racionalnog upravljanja javnim financijama kako bi se deficit državnog proračuna i općenito onoga što se naziva konsolidirana opća država u najmanju ruku prepolovio tijekom naredne dvije godine', kazala je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene