Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U ponoć je stupio na snagu novi Zakon o tržištu naftnih derivata po kojem država više ne regulira cijene goriva, već to rade same kompanije. Cijene se mogu mijenjati više puta na dan.


O cijenama će odlučivati isključivo kompanije na temelju svojih troškova, stanja na tržištu ili lokacija. Tako je moguće da na autocesti gorivo platite 10 kuna po litri, a u središtu grada 8 kn.

Vezani članci Ilustracija Kolike će biti trošarine na gorivo? Vlada opet izmijenila Uredbu Ilustracija Vlada donijela uredbu o cijenama goriva: Pogledajte po koliko će se prodavati dizel, a po koliko benzin

Cijena će se moći mijenjati više puta na dan, a građani će birati između benzinskih crpki i, naravno, pokušati odabrati one najpovoljnije.

Ministarstvo gospodarstva u utorak posljednji put određuje najviše cijene naftnih derivata

Važno je istaknuti da se građani ne moraju bojati ekstremno visokih cijena jer će Vlada imati način kontrole, a sam ministar gospodarstva rekao je kako ne očekuje poskupljenje.

U kojim djelovima dana će se cijene mijenjati i kolike će biti ne može se točno znati.

U svakvom slučaju gorivo na ovakvom slobodnom tržištu postaje kao i svaki drugi proizvod o čijoj cijeni odlučuju ponuda, potražnja i konkurencija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju