Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brodosplit isporučio luksuzni minikruzer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Brodosplitu - Brodogradilištu specijalnih objekata obavljena je danas primopredaja 60-metarskoga putničkog broda za krstarenje "Athena", prvog iz serije od četiri mini kruzera koje to brodogradilište gradi za američku tvrtku "Grand Circle River Cruise Line" iz Bostona.

Brod će već u svibnju isploviti na prvo kružno putovanje Split-Atena u sklopu 16-dnevnog programa "Skriveni dragulji dalmatinske i grčke obale", koje uključuje uplovljavanja u Hvar, Korčulu, Dubrovnik, Kotor, Sarandu, Iteu i Atenu.

Pročitajte i ovo Ministar Anušić i vlasnik Brodosplita Debeljak dogovorili su nastavak izgradnje obalnih ophodnih brodova U Brodosplitu Ministar Anušić sastao se s Debeljakom: "Izgradit ćemo ophodne brodove na ponos svima nama" Brodogradilište Brodosplit "Opetovane subjektivne interpretacije" Nastavlja se sapunica: Brodosplit od Ministarstva zatražio suglasnost za objavu komunikacije

Tvrtka "Grand Circle Corporation", u čijoj će floti brod ploviti,
utemeljena je godine 1958. i danas je vodeća u turističkim aranžmanima za Amerikance starije životne dobi.

Brod "Athena" dugačak je 58,80 metara, širok 10,68 metara, a visok 4,50 metara. Može postići brzinu do 13,60 čvorova.

Namijenjen je prijevozu 52 putnika u luksuzno opremljenim kabinama s bogatim popratnim sadržajima, a opslužuje ga posada u kojoj je 21 član.

Primopredaji broda u ime naručitelja bio je nazočan predstavnik američke tvrtke u Hrvatskoj Veljko Rusković i direktor Brodosplita - Brodogradilišta specijalnih objekata Damir Arapović.

Isporukom tog broda Brodosplit je počeo novi program izgradnje brodova sličnih obilježja, čime je osigurao mjesto na novom tržištu manjih luksuznih putničkih brodova, istaknuto je na primopredaji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene