Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suša smanjila urod

Berba kupusa u Ogulinu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadaleko poznatog ogulinskog kupusa ove će godine biti puno manje. Razlog već svima dobro znan, suša koja je urod smanjila i za sedamdeset posto. Bez obzira na smanjeni prinos diljem ogulinskog kraja berba je u tijeku.

Svuda u okolici Ogulina slična slika, po poljima berači koji kupus beru ručno.

Pročitajte i ovo Marinko Sabljak NEZAPAMĆENE SUŠE Voda iz jezera ipak sačuvala urod ogulinskog kupusa: "Skupo je i teško..." Ilustracija DOWN UNDER Cijena salate eksplodirala, premijer najavio: ''Stavit ću 'kupusgate' na današnju sjednicu Vlade!"

'Pazimo na sve, na čistoću, na kvalitetu i da se zelje ne razbije i odavde čisto ide u bazene', kaže Jadranka Drakulić.

>> Počela berba lubenica: U dolini Neretve se ubere i 13.000 tona!

Unatoč suši, kupusa će biti dovoljno za sve njegove ljubitelje. Osim tradicionalnih, mogu se pripremati i neka modernija jela, poput rolica. 'One se pripremaju tako da se samelje svinjetina i govedina, napuni se listićima svježeg kupusa, zarola se i omota pancetom', objašnjava Bojan Ogrizović, hotelski kuhar.

Ukusan obrok koji ne može proći bez domaćeg češnjaka. 'Mislimo ga zaštititi, kako bi bio prepoznat na tržištu, da je upravo to češnjak iz Hrvatske', kaže poljoprivrednica Vesna Vrankić.

Vrijedne ruke podno Kleka još će dugo ručno brati svoj najpoznatiji proizvod, ogulinski kupus, u kojemu će mnogi uživati u hladne zimske dane

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene