Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oskvrnuće nacionalnog jela?

Talijani stvorili pizzu protiv bora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kolovozu 2007. ovu su vijest prenijele sve svjetske agencije. Pizza protiv bora razveselila je sve pizzaljubce starije od 50 godina.

Pizza protiv bora, koju je osmislio talijanski nutricionist i biokemičar koji se udružio s jednim vlasnikom lanca pizzerija, izazvala je velike polemike čistunaca koji smatraju da je time oskvrnuto nacionalno jelo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkrivena tajna dobre pizze Tajna dobre pizze je u brašnu i siru Slika nije dostupna Samo je jedna prava Pizza Napolitana je zaštićeni proizvod

Naime pizza koja sprječava nastajanje bora rađena je na bazi integralnog brašna i sirovog povrća te u sebi ima puno više magnezija, kalcija i željeza od obične pizze, što bi trebala biti njena formula uspjeha.

Nazvali su je pizza Primula, a protiv bora najviše djeluje povrće kojeg ne smije biti manje od osam vrsta, npr. rajčica, češnjak, gljive, mrkva i špinat.

Anti-age pizza djelo je nutricionista i biokemičara sa sveučilišta u Napulju Eugenia Luigia Iorie koji se udružio s vlasnikom lanca restorana Cosimom Mogaverom.

Protiv njega i njegove ideje već se pobunila udruga za pravu napuljsku pizzu koja tvrdi da je ovakva pizza oskvrnuće stoljetne tradicije. Udruga također tvrdi da se to od integralnog brašna ne može dovoljno dići te da takva pizza ne može imati pravi oblik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene