Pizza protiv bora, koju je osmislio talijanski nutricionist i biokemičar koji se udružio s jednim vlasnikom lanca pizzerija, izazvala je velike polemike čistunaca koji smatraju da je time oskvrnuto nacionalno jelo.
Pročitajte i ovo
Otkrivena tajna dobre pizze
Tajna dobre pizze je u brašnu i siru
Samo je jedna prava
Pizza Napolitana je zaštićeni proizvod
Naime pizza koja sprječava nastajanje bora rađena je na bazi integralnog brašna i sirovog povrća te u sebi ima puno više magnezija, kalcija i željeza od obične pizze, što bi trebala biti njena formula uspjeha.
Nazvali su je pizza Primula, a protiv bora najviše djeluje povrće kojeg ne smije biti manje od osam vrsta, npr. rajčica, češnjak, gljive, mrkva i špinat.
Anti-age pizza djelo je nutricionista i biokemičara sa sveučilišta u Napulju Eugenia Luigia Iorie koji se udružio s vlasnikom lanca restorana Cosimom Mogaverom.
Protiv njega i njegove ideje već se pobunila udruga za pravu napuljsku pizzu koja tvrdi da je ovakva pizza oskvrnuće stoljetne tradicije. Udruga također tvrdi da se to od integralnog brašna ne može dovoljno dići te da takva pizza ne može imati pravi oblik.