Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se može iskoristiti

Pretvorite ostatke hrane u ukusna jela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne znate što učiniti s hranom koja vam je ostala nakon ručka ili večere? Dajte joj drugu šansu i uz nekoliko malih trikova pripremite ukusan obrok. Na taj način ćete sačuvati hranu i iznenaditi ukućane maštovitim jelima.

Tjestenina s nadjevom od crvenog kupusa

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Intervju Ida Prester Život bez kebaba, roštilja i sarme samo je tuga i žalost! Slika nije dostupna Tajna je u vrućini Zagrijanim bolognesom protiv karcinoma!

Tjestenina s nadjevom od crvenog kupusa odličan je obrok koji je uz to i brzo gotov.

Potreban vam je crveni luk, češnjak, crveni kupus, feta sir i zeleni papar.

Na vrućem ulju popržite luk, a zatim dodajte malo vode i pustite da se krčka na laganoj vatri dok luk ne omekša. Dodajte češnjak i narezani kupus te dinstajte na laganoj vatri dok ne omekša, oko 20 minuta.

Ostatak tjestenine zagrijte na tavi na koju ste prethodno stavili malo maslinovog ulja, dodajte kupus i promiješajte. Stavite na tanjur, posipajte feta sirom, posolite i poparite zelenim paprom. Ukusni obrok je gotov!

Neobični rižoto

Ostatke riže pretvorite u ukusnu salatu koja će vas osvježiti i oduševiti ukućane.

Potreban vam je jogurt, luk, češnjak,mladi luk, cvjetača, krumpir, đumbir, kumin i grožđice.

Narezani luk popržite na laganoj vatri, dodajte češnjak, đumbir i žličicu senfa, posolite i pržite nekoliko minuta. Dodajte cvjetaču i krumpir narezan na kockice te grožđice, zalijte vodom i kuhajte dok krumpir i cvjetača ne omekšaju.

Dodajte rižu u koju ste prethodno umiješali jogurt, dvije žlice jabučnog octa i mladi luk narezan na kolutiće. Kratko držite na vatri i zatim poslužite. Ovu salatu možete ohladiti u hladnjaku i poslužiti je nakon nekoliko sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene