Na inicijativu lokalnog ribičkog društva jedan je slovenski pekar nedavno ispekao 220 kilograma tešku pizzu, pa bi Slovenci u Guinnessovoj knjizi rekorda uskoro trebali smijeniti dosadašnje rekordere Talijane koji su pizzu i izmislili.
'Za ovu smo priliku morali napraviti i posebnu peć. Pizza je bila teška 220 kilograma, te promjera 5 metara i 23 centimetra', izjavio je za medije predsjednik ribičkog društva Farovec iz istoimenog mjesta kod Slovenske Bistrice o sportsko-kulinarskom podvigu svojih zemljaka. Pizzu je izmjerila i za vjerodostojnost podataka jamčila osmočlana komisija u kojoj je, između ostaloga, bio i poznati slovenski glazbenik Ferdo Miler, pa se nadaju da će slovenski rekord biti priznat i u novom izdanju Guinnessove knjige neobičnih rekorda.
Sadašnji rekord u pripremi divovske pizze drže Talijani, čiji je pekarski uradak imao promjer četiri centimetra manji od slovenske jumbo-pizze. Kako su Talijani poznati po ponosu na svoje kulinarske sposobnosti i specijalitete, neće samo tako lako prepustiti Slovencima predugo uživajnje u statusu prvih. Za pretpostaviti je da samo pitanje dana kada će zasukati rukave, napraviti novu krušnu peć, pripremiti sve sastojke i zamijesiti pizzu kako bi oborili rekord Slovenaca i opet bili prvi. Ukoliko im, naravno, Hrvati ne pomrse račune…