Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ne samo da im moramo čestitati na plasiranju na Svjetsko nogometno prvenstvo u Africi, nego i zbog činjenice što su napravili najveću pizzu na svijetu i tako ušli u Guinnessovu knjigu rekorda.


Na inicijativu lokalnog ribičkog društva jedan je slovenski pekar nedavno ispekao 220 kilograma tešku pizzu, pa bi Slovenci u Guinnessovoj knjizi rekorda uskoro trebali smijeniti dosadašnje rekordere Talijane koji su pizzu i izmislili.

Vezani članci Pizza majstori pomažu u Petrinji Vrijedni volonteri i dalje pomažu Banovini: Pizza majstori ispekli više od 30 tisuća pizza, danas im je zadnji dan Slika nije dostupna Nekim strancima koji su lani bili na Jadranu ovih dana nije nimalo veselo

'Za ovu smo priliku morali napraviti i posebnu peć. Pizza je bila teška 220 kilograma, te promjera 5 metara i 23 centimetra', izjavio je za medije predsjednik ribičkog društva Farovec iz istoimenog mjesta kod Slovenske Bistrice o sportsko-kulinarskom podvigu svojih zemljaka. Pizzu je izmjerila i za vjerodostojnost podataka jamčila osmočlana komisija u kojoj je, između ostaloga, bio i poznati slovenski glazbenik Ferdo Miler, pa se nadaju da će slovenski rekord biti priznat i u novom izdanju Guinnessove knjige neobičnih rekorda.

Sadašnji rekord u pripremi divovske pizze drže Talijani, čiji je pekarski uradak imao promjer četiri centimetra manji od slovenske jumbo-pizze. Kako su Talijani poznati po ponosu na svoje kulinarske sposobnosti i specijalitete, neće samo tako lako prepustiti Slovencima predugo uživajnje u statusu prvih. Za pretpostaviti je da samo pitanje dana kada će zasukati rukave, napraviti novu krušnu peć, pripremiti sve sastojke i zamijesiti pizzu kako bi oborili rekord Slovenaca i opet bili prvi. Ukoliko im, naravno, Hrvati ne pomrse račune…