Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za samo 1.000 dolara

Najskuplje pecivo na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok se nama čini da za svakodnevni gablec za vrijeme radnog vremena trošimo 'puno previše' novaca, a da ništa konkretno nismo pojeli, Amerikanci nemaju tih problema.

Ili, barem neki od njih, ako je suditi prema posljednjem kulinarskom kriku. Naime, poslovna mašta Amerikanaca otišla je tako daleko da su smislili pecivo od 1000 dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko bi rekao! Iznenađuje li vas ovaj popis? 19 najskupljih tvari na svijetu Slika nije dostupna Svaki papir ima cijenu Previše za one bez prihoda: Prijave na natječaj za posao koštaju stotinjak kuna!

Kuhar u New Yorku, Franck Tujague osmislio je luksuznu verziju peciva od bijelih tartufa, prelivenog sa sirom i nekoliko listova zlata. Tujagua je zaposlen u hotelu Westin u New Yorku, a pecivo je osmislio kako bi dao svoj doprinos fondaciji koja studentima slabijeg imovnog stanja omogućava da se školuju za kuhare. Ta činjenica opravdava Tujaguinu rastrošnost, ali i onih koji kušaju njegove proizvode, budući da kupnjom sudjeluju u humanitarnom projektu.

Dobro opravdanje za ljubitelje kulinarskih delicija poput bijelog tartufa, poznatog i kao 'bijelo zlato' i 'kralj stola', inače druge najskuplje namirnice na svijetu poslije kavijara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene