Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Donjem Dragonošcu

On je HEROJ dana: Od smrti spasio djecu u ZET-ovom busu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
ZET-ov autobus koji je prevozio školsku djecu sletio je s ceste i udario u drvo. Zahvaljujući mještaninu, nije se dogodila potpuna katastrofa.

Heroj dana zove se Ivan Trputec. On je spazio autobus koji prolazio cestom, a nekoliko trenutaka kasnije čuo je prasak. 'Pogledao sam i vidio kako autobus ide unazad. Pomislio sam da će sletjeti u provaliju, a kako sam imao kolac u rukama, stavio sam ga pod kotač autobusa. Tri puta je autobus prešao preko kolca, a onda sam ga uspio zaustaviti', ispričao je.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Miljenko Gočin - 3 Detalji nesreće Zašto je sletio s ceste autobus pun djece? "Čovjek je bio odgovoran i procijenio da je bolje skliznuti u odvodni kanal" Trenutak u kojem je vozač sletio u provaliju Zastrašujuće scene VIDEO Policajac snimio trenutak u kojem je automobil sletio u provaliju od 60 metara: "Sreća je da je preživio"

Do nesreće je došlo u 17:21 sati u mjestu Donji Dragonožec, Lipnička 26, u okolici Zagreba, izvijestila je zagrebačka policija. Lakše je ozlijeđeno troje djece i vozač autobusa.

ZET-ov autobus koji je prevozio školsku djecu sletio je s ceste i, prema prvim informacijama udario u drvo, rekao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a. Lakše je ozlijeđeno troje djece i 40-godišnji vozač. 

Glasnogovornik Jurić je dodao kako se pretpostavlja da je vozač nekoliko trenutaka prije nesreće izgubio svijest. 'Radi se o iskusnom djelatniku ZET-a s dugogodišnjim iskustvom i urednim medicinskim svjedodžbama. Autobus koji je sletio s ceste redovito je održavan i novije je generacije', dodao je Jurić. U autobusu je u trenutku nesreće bilo sedmero djece.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene