Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarca s područja Istre zaustavili su na naplatnim kućicama u Lučkom i u automobilu su mu pronašli 657 grama marihuane. Vrlo brzo su mu pretražili kuću, u kojoj je pronađeno dodatnih više od osam kilograma te droge.


Zagrebačka policija pronašla je 657 grama marihune u automobilu 35-godišnjaka iz Istre, kojeg je zaustavila na naplatnim postajama Lučko, nakon čega je u njegovoj kući pronađeno još 8,3 kilograma te droge.

Procjenjuje se da bi vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu u prodaji na veliko dosegla 100 tisuća kuna, a prodajom na malo, po gram, do čak 300 tisuća kuna.

>> Na Bajakovu spriječen pokušaj krijumčarenja 10,7 kilograma marihuane

Vezani članci Zaplijena droga, ilustracija Pala trojica dilera u Splitu i na Hvaru, zaplijenjeni marihuana, speed i digitalne vage Zapljena droge, ilustracija (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Dobar ulov policije: Uzgajali marihuanu u improviziranom šatoru uz sustav za navodnjavanje i ventilaciju

Policija je vozača Renault Lagune zaustavila na izlazu sa autoceste A1, na naplatnim postajama Lučko, i već je imala nalog suca istrage zagrebačkog Županijskog suda za pretragu automobila u kojem je pronađena PVC vrećica sa 657 grama marihuane, vaga i manji novčani iznos.

Odmah je pretražena i njegova kuća u Istri u kojoj je pronađeno još 8.334 grama marihuane te vaga i veći broj stabljika i grana indijske konoplje.

Osumnjičeni je kazneno prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te je priveden pritvorskom nadzorniku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook