Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije mu se radilo?

Objavljen dosad nepoznat detalj: Zaštitar koji je dojavio o bombama u zagrebačkom Avenue Mallu ostaje iza rešetaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu je ispitalo 28-godišnjeg zaštitara osumnjičenog za kazneno djelo lažne uzbune. Povezuju ga s dojavom o čak četiri bombe postavljene u Avenue Mallu u Zagrebu prošli utorak.

28-godišnjak je, kao zaštitar u Avenue Mall u Zagrebu, u prošli utorak u 10:13 sati nazvao s telefonske govornice u tom centru Operativno komunikacijski centar zagrebačke policije.

Pročitajte i ovo Policija Sjeverne Makedonije Sjeverna Makedonija Deset škola kroz jutro dobilo dojave o postavljenim bombama: Objekti su evakuirani te se vrši istraga Slika nije dostupna OČEVID U TIJEKU FOTO Evakuirana riječka robna kuća nakon dojave u bombi: Ograđen je ulaz u zgradu

Kako se doznaje od DORH-a, zaštitar je dojavio da su u tom centru postavljene čak četiri bombe.

Zagrebački policajci i javne službe koje osiguravaju trgovački centar reagirale su na dojavu, a posjetitelji i zaposlenici su evakuirani.  Policija je u manje od dva sata došla do osobe koju povezuju s ovim događajem.

Privela je 28-godišnjeg zaštitara tvrtke Klem security kojemu se navodno nije radilo pa je s jedne od govornica nazvao isključivo kako bi prekinuo rad centra i mogao se ići odmoriti ili obaviti neke privatne poslove.

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je zahtjev prihvatio pa 28-godišnjak ostaje mjesec dana iza rešetaka.

Ako mu se dokaže krivnja, prijeti mu i do tri godine zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene