Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne idu u pritvor

Zaštitari swingerskog kluba pretukli sina poznatog odvjetnika, napadnuta i vozačica taksija. Pokušali i pucati na policajca, oglasio se otac

U swingerajskom klubu u Rovinju zaštitari su pretukli mladića. Ukrali su mu i Rolex, a batina nisu poštedjeli ni vozačicu taksija. Određena im je samo mjera zabrane približavanja.

Zaštitari swingerskog kluba Anakonda u Rovinju su 2. rujna oko 1:30 brutalno napali 30-godišnjeg muškarca i ukrali mu Rolex vrijedan 15 tisuća eura i drugi skupocjeni nakit.

Muškarac je pretrpio teške ozljede tijekom napada, tvrdeći da mu je jedan od napadača čak fotografirao osobnu iskaznicu kako bi ga zastrašio i spriječio da prijavi incident policiji.

Prema informacijama iz policije, zaštitari su optuženi za različita kaznena djela, uključujući razbojništvo, teške tjelesne ozljede i prijetnje. Među osumnjičenima su 56-godišnjak, 45-godišnjak, 44-godišnjak, 40-godišnjakinja, 38-godišnjak, dvojica 36-godišnjaka i 23-godišnjak.

Među osumnjičenima se nalazi i 40-godišnjakinja, koja je vlasnica samog swingerskog kluba. Dvojicu od njih terete i za pokušaj teške tjelesne ozljede, a jednog i za pokušaj prisile prema službenoj osobi.

Sve osumnjičene osobe uhićene su istog dana, a tijekom policijske intervencije 44-godišnjak je pokušao izvući pištolj iz svojeg pojasa, ali su ga policajci spriječili i primijenili sredstva prisile.

Županijsko državno odvjetništvo u Puli je izdalo rješenje koje detaljno opisuje događaj, a koje je potpisao zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Puli, Vlado Šćur.

U obrazloženju se opisuje kako je jedan od zaštitara prvo udario 30-godišnjaka šakom u zatiljak, što je rezultiralo njegovim padom na pod. Nakon toga, svi osumnjičeni su se zajedno nasrnuli na njega, rukama i nogama kako bi ga brutalno udarali po glavi i tijelu. To je rezultiralo teškim tjelesnim ozljedama, uključujući serijsku frakturu rebara, kontuzijskim žarištem na jetri te otkinutim zubima.

Pročitajte i ovo Brod u grčkoj luci Uhićen kapetan i posada VIDEO Tragedija na moru: Muškarac (36) poginuo u trajektnoj luci! Pokušao se ukrcati, dva člana posade izgurala su ga s broda

Napali vozačicu taksija

U rješenju Županijskog državnog odvjetništva u Puli dodatno se navodi da je žrtva bila u društvu još četiri osobe, među kojima je bila i vozačica taksija. Kad je vozačica taksija pokušala spriječiti zaposlenike kluba da napadaju 30-godišnjaka, napadači su se okomili na nju. Jedan od njih ju je udario rukom u glavu zbog čega je pala na tlo. Nakon toga, dvojica napadača su je udarala rukama i nogama po tijelu i glavi. Vozačica je zadobila površinske ozljede glave, dislokaciju, iščašenje i nategnuće zglobova i ligamenata u vratnom području, kontuziju ramena i nadlaktice. Dvojica napadača su joj govorila: "Kurvetino jedna".

Kada je policajac obratio pozornost na prvookrivljenog i rekao mu: "stoj, policija," on je pokušao izvaditi pištolj iz pojasa hlača, ali su ga policajci spriječili.

Žrtva je u svom svjedočenju navela da je s djevojkom i prijateljima došla u klub te da su se nakon dolaska razdvojili. Tijekom večeri, mlađi muškarac mu je prišao i optužio ga da je snimao mobitelom po klubu. No, napadnuti mladić je objasnio da to nije bilo moguće jer mu je baterija mobitela bila prazna, piše Index.

Odlučili su izaći iz kluba, a onda ga je, kako kaže, netko s leđa udario šakom u zatiljak. Navodi da su ga je potom na podu četvero ili petero zaposlenika kluba, od kojih je jedna žena, počelo tući rukama i nogama. Napali su i dvije djevojke, a jednoj od njih uzeli su mobitel.

Pročitajte i ovo Ilustracija cijene divljaju Tržište nekretnina eksplodiralo! Čak je i kupnja stana isplativija od ovog poteza

Prijetili ubojstvom

Kad je njegova djevojka rekla da će zvati hitnu pomoć, rekli su da će ih sve ubiti. U jednom trenutku izgubio je svijest te navodi da ga je djelatnica ili vlasnica kluba uhvatila rukom za vrat ili rame, vukla po parkiralištu prema cesti i zalila mineralnom vodom. Kad se probudio, osjetio je udarac nogom u rebra, a kad je otvorio oči, nastavili su ga cipelariti.

"Hvala vam na javljanju, javit ću vam se u dogledno vrijeme za razrješenje ovih svih laži napravljenih da se nas uništi jer smo udruga za promociju ljudskih prava i seksualnih sloboda. Trenutno sam teško ozlijeđena od pada u policijskoj postaji", rekla je vlasnica swingerskog kluba za Index.

Prijatelj navodi da se tijekom bježanja spotaknuo, da su do njega dotrčala dva redara i počela ga udarati nogama, ali je nogu jednog od njih uspio uhvatiti i srušiti ga na pod. Onda je pobjegao prema kukuruzu, a kasnije na cestu, gdje je našao ostale prijatelje.

Prvookrivljeni je iznio svoju obranu rekavši da je bolestan i da nije sposoban za sukobe. Vozačica taksija je da juje dan poslije zaustavio automobil, iz kojeg su izašle dvije nepoznate osobe, od kojih je jedna imala pištolj za pojasom. Spustila je prozor vozača, a oni su joj rekli: "Spusti glavu, ne gledaj nas, bude li išla kakva prijava ili svjedočenje kakvog događaja u kojem si sudjelovala, tek ćeš vidjeti što će ti se dogoditi, jel' ti jasno".

DORH je priopćio da postoji opasnost od ponavljanja djela, ali ipak osumnjičeni ne idu u zatvor. Svi osumnjičeni dobili su samo mjeru zabrane približavanja.

Postupkom zamjenika državnog odvjetnika u Puli iznenađena je struka.

"Po meni je sramotna i katastrofalna odluka državnog odvjetništva u ocjeni da se u konkretnom slučaju okrivljenici puste na slobodu samo uz primjenu mjera opreza, a da se ne predlaže istražni zatvor, a radi se stjecanju više teških kaznenih djela s elementima teškog nasilja", rekla je Sineva Vukušić, odvjetnica.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Privedena žena Putinov general bori se za život: Eksplodirao mu mobitel u ruci

Oglasio se i otac napadnutog

Odvjetnik Miroslav Plišo obratio se otvorenim pismom glavnoj državnoj tajnici Zlati Hrvoj Šipek nakon što su prebili njegovog sina.

"Imamo jednu vrlo jednostavnu situaciju, da je policija pod dirigentskom palicom zamjenika Vlade Šćura obavila gomilu skupih i teških radnji u kratkom vremenu da se prikupe dokazi, a nasilnici su pušteni kada svi dokazi nisu prikupljeni, da su nasilnici na slobodi i samo je pitanje dana kada će nastaviti sa svojim djelovanjem ili ponoviti djelo (sad imaju i adrese žrtava), da bi se i ja i moja obitelj i još najmanje četiri obitelji osjećali nesigurno, i da se šalje jako loša poruka: oštećeni u bolnicu, nasilnici na slobodu. I finalno, nije li uloga zamjenika Šćura malo kontradiktorna s obzirom na njegovu ulogu i njegovu konačnu odluku?

Moje je pitanje za koga radi zamjenik Šćur kojeg mi svi plaćamo iz poreza, za razliku od nasilnika koji porez ne plaćaju. Uz to, pogledajte tko su nasilnici, nezaposlene osobe, koje se bave zaštitarskim poslom bez licence, kojima je imovina pod hipotekom, koje su dužne bankama i državi, i koje svojim ponašanjem ne služe za primjer, a koje se bave poslom koji je granično prostitucija, koja još uvijek nije legalna u RH. Je li cilj da se ovakve osobe potiče ili da ih se sprječava u njihovom postupanju? (...) Ovo do sada ne pokazuje ozbiljan pristup, dapače.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ovo su simptomi Eris stigao u Srbiju! Epidemiologinja objasnila kakva je situacija kod nas

Zamislite samo da situacija eskalira i ponovo se dogodi nešto ovim žrtvama ili drugima, tko će biti odgovoran, razmislite o tome kao Glavna državna odvjetnica i majka. (...) Jedna od stvari koja me dodatno brine je, da dokazna sredstva koja su zaplijenjena ne nestanu, jer je zamjenik Šćur već imao slučaj kada je prije nekoliko godina 'zaboravio' na spis koji je RH koštao ni manje ni više nego 22 milijuna kuna, što je više nego 2000 prosječnih bruto plaća u Hrvatskoj za što je zaradio, slikovito rečeno, ukor razrednika.

(...) Napominjem da sam pokušao izravnim pristupom DORH-u postići da se ova pogreška ispravi, ali bez uspjeha.

Vjerujem da još uvijek ima vremena i prostora da se pogreška ispravi, nitko nije bezgrešan, svako napravi pogrešku, ozbiljni ljudi ju primijete, prepoznaju, prihvate savjet, priznaju (možda), ali svakako isprave pogrešku, nadam se da i vi spadate u tu kategoriju. Jer nekada štetu nije moguće popraviti, vjerujem da ovdje još ima vremena i prostora, ima li želje to će se brzo pokazati.

Na kraju, ali ne manje važno, ovim pismom ne otvaram diskusiju s vama, niti inzistiram na vašem odgovoru, nego samo želim da kvalificirano budete upoznati s događajima i postupite kako treba. Mi svi koji ovaj slučaj pratimo odmah ćemo prepoznati rezultate vašeg djelovanja i odmah ćemo primijetiti i shvatiti kako vi razmišljate i radite", napisao je Pliša, prenosi Jutarnji list.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene