Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo u Zagrebu

Curi još iskaza svjedoka: "Znao sam da je Sabljo malo veći mangup. Pokazao mi je pištolj i rekao - 'Ja inače ne pričam, nego samo pucam'"

Ubojstvo na Trešnjevci
Ubojstvo na Trešnjevci Foto: Goran Mehkek/Cropix
Procurilo je još iskaza o događajima koji su prethodili ubojstvu Tomislava Sablje.

"Ja sam Tomislav Sabljo, sad ćeš ti vidjeti kako mi ipak možemo ući - rekao mi je i prošli su samo pored nas. Pretpostavljao sam da poznaje vlasnika pa smo ih pustili da prođu."

Pročitajte i ovo Suđenje zbog ubojstva Tomislava Sablje - 4 Nepravomoćna presuda Oslobođeni za ubojstvo Sablje: Ukida im se istražni zatvor Dorian Mraković - 1 Suze u sudnici Nastavljeno suđenje za ubojstvo Tomislava Sablje: "Ako ostanem u zatvoru, umrijet ću. Jedina mi je želja..."

Tim je riječima jedan od redara iz tvrtke Bilić-Erić rekao što se dogodilo dok je u ranim jutarnjim satima čuvao ulaz u Ritz kada se oko dva sata s društvom pojavio Tomislav Sabljo.

"Bio je taj Sabljo s još tri muške i tri ženske osobe, a jedan od njih je bio jako alkoholiziran pa sam im rekao da on ne može ući, nego da malo sjedne vani. No Sabljo mi se tada unio u lice i rekao da 'samo gledam', pa su ušli u klub", rekao je redar, objavio je Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Ubojstvo na Trešnjevci Ubojstvo u Ritzu Procurio dio iskaza svjedoka, otkriveno što je Sabljo učinio te noći i potom rekao: "Dobio je tko je zaslužio, dobit ćete i vi"

Pročitajte i ovo Sigurnost u klubovima - 3 ubojstvo u klubu Koliko su noćni klubovi sigurni? Kako se u njih uopće može unijeti oružje i koje su ovlasti zaštitara?

Drugi redar iz iste tvrtke radio je na unutarnjem osiguranju VIP lože, no Sabljo je prošao i tu prepreku.

"Kako nije imao narukvicu, rekao sam mu da ne može ući. Rekao mi je: 'Dobro me zapamti za drugi put da me slučajno ne bi zadržavao opet!' Ubrzo je došao vlasnik Mario Gavrić, koji mi je rekao da je sve u redu. Shvatio sam da je u pitanju neki malo veći mangup. Nakon nekoga vremena vidio sam ga za jednim stolom, pozvao me i pitao me što ću popiti te mi je pokazao svoj pištolj rekavši mi: 'Ja inače ne pričam, nego samo pucam'", ispričao je redar.

Osim toga, Sabljin revolver je prema svemu sudeći, prije nego je ponovo završio kod njega, prošao više ruku, uključujući ljude iz Sabljina društva, ali i redare iz Ritza, pa i samoga vlasnika Ritza, koji su oružje skrivali od Sablje.

"Pištolj je netko uzeo Sablji i pištolj je prošao nekoliko ruku i došao do mene, a ja sam ga zataknuo sa stražnje strane hlača", rekao je Mario Gavrić te dodao: "No, netko ga je uzeo i meni pa je na kraju ponovno završio kod Sablje."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene