Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši general i osuđenik zbog krađe dragulja iz Ministarstva obrane Vladimir Zagorec izjavio je danas svjedočeći na ponovljenom suđenju odbjeglome Marku Nikoliću za ubojstvo Vjeke Sliška u ožujku 2001. da 'nema nikakvih saznanja' o tom zločinu.


Zagorec je na zagrebački Županijski sud doveden iz zatvora, gdje služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog krađe dragulja iz sefa MORH-a 2000. Izjavio je da o ubojstvu 'kralja poker-automata' Sliška 'nema nikakvih saznanja' te da je o tome već dao iskaz na suđenju Nikici Jelaviću 2009.

Za svjedoka je pozvan jer je šogor ubijenoga Sliška Mijo Kovčo na tom suđenju izjavio da je Zagorec tražio da se njih dvojica sastanu u Beču. U Beč je Kovču navodno doveo policajac Mario Perić, a na sastanku je, po Kovčinim tvrdnjama, Zagorec rekao da je ubojstvo Sliška naručio i platio Hrvoje Petrač, zagrebački poduzetnik koji služi zatvorsku kaznu zbog sudjelovanja u otmici Zagorčeva maloljetnog sina.

Zagorec je pred sutkinjom Sanjom Mazalin rekao kako Kovčo nije rekao istinu te da na sastanku u Beču nisu razgovarali o ubojstvu. Tvrdi da nije ni znao tko je Kovčo kad se s njim našao u Beču, a sastali su se, kaže, jer je Kovčo imao problema s gradom Zagrebom zbog nekih poslovnih prostora pa je mislio da mu on može pomoći zbog svojega nekadašnjeg položaja.

Rekao je da je za Vjeku Sliška čuo iz novina. Splitski policajac Mario Perić posvjedočio je da je Kovču sa Zagorcem povezao na zamolbu svojeg rođaka, da je sastanak u Beču bio zbog poslovnih prostora te da nikakva imena ni ubojstva nisu spominjana. Dodao je da je Zagorec prekinuo sastanak kad je Kovčo rekao da imaju zajedničke neprijatelje. Suđenju Marku Nikoliću zvanom Markoni ponavlja se jer je dvije prijašnje presude ukinuo Vrhovni sud. Na prvom suđenju 2002. Nikolić je kao supočinitelj osuđen na 30 godina zatvora, a pet godina poslije u ponovljenom postupku je oslobođen.

Vjeku Sliška, vođu jednog od zagrebačkih kriminalnih klanova iz 90-ih godina, hicima iz pištolja usred dana u užem je središtu Zagreba na Cvjetnome trgu u ožujku 2001. ubio Jammes Cappiau, kojega je odmah nakon toga ubio Sliškov tjelohranitelj Bertić. On je zbog toga osuđen na devet godina zatvora, a zbog sudjelovanja u ubojstvu Sliška 13 godina zatvora dobio je Samir Ivošević. (Hina)

Vezani članci Nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu u slučaju INA-MOL (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Odgođeno suđenje Ivi Sanaderu za aferu INA-MOL: Ne zna se kad će svjedočiti Ježić Nastavak suđenja Smiljani Srnec (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL) Novi šokantni detalji suđenja Smiljani Srnec: "Jasmini nije bilo pomoći, glava joj je bila razorena"