Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U središtu Zadra, na zadarskom poluotoku, u Ulici Aleksandra Paravije danas je pronađena aviobomba, najvjerojatnije zaostala iz 2. svjetskog rata.


Po prvim procjenama, bomba je teža od sto kilograma, a našli su je radnici kopajući kanal na dubini od pola metra, doznaje se u zadarskoj Policijskoj upravi. Policija je na mjestu događaja i odlučit će o daljnjem postupku, a ne isključuje se ni mogućnost evakuacije dijela okolnih stanara pri neutraliziranju bombe, tzv. krmače.

Vezani članci Požar u centru Zadra 02 VIDEO Vatrogasci još na oprezu zbog buktinje koja je izbila u centru Zadra: Uzrok strašnog požara tek će se utvrditi Policijski očevid, ilustracija Tuga u Zadru nakon smrti motociklista: ''Napisao sam na Facebooku 'svi smo se vratili živi i zdravi'. A onda su počeli zvoniti telefoni...''

Inače, zadarska je policija danas počela dvodnevnu akciju uništavanja minsko-eksplozivnih sredstava u Uvali Frnaži na otoku Ugljanu. U akciji će se uništavati aviobombe zaostale iz 2. svjetskog rata, a pronađene su u studenom prošle godine.