Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za martinje uhvaćeno čak 912 pijanih vozača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom vikenda u kojem se obilježavalo martinje policija je na prometnicama vršila pojačane kontrole i testiranje na alkohol. Policija je na hrvatskim cestama zaustavila 912 vozača pod utjecajem alkohola, izvijestio je glasnogovornik policije Zlatko Mehun.

Najviše pijanih vozača zaustavljeno je na području zagrebačke Policijske uprave - 152, zatim splitsko-dalmatinske (79), karlovačke (73), istarske (72) te sisačko-moslavačke (71).

Pročitajte i ovo Kad država oduzima i prodaje vozila - 2 dnevnik nove tv donosi Mladi vozač skupocjenog vozila nije iznimka: Kada država sve može oduzeti i prodati automobile prekršitelja? Slika nije dostupna Najcrniji dan u prometu Policija upozorava vozače i uvodi nove mjere za Martinje

Najviša izmjerena koncentracija alkohola bila u jednog vozača u Đurđevcu, i to 3,32 promila, u Osijeku 3,30 promila, a u Zaprešiću 2,88 promila.

U od petka poslijepodne do jutros u 6 sati u Hrvatskoj su se dogodile 373 prometne nesreće. U četiri nesreće četvero je ljudi poginulo, u 82 nesreće 18 je osoba teško ozlijeđeno, a 93 osobe prošle su s lakšim ozljedama.

Unatoč brojnim upozorenjima prije martinja brojke pokazuju da se mnogi vozači nisu pridržavali apela ni zakonskog
propisa da ne voze ako su pili. 

U Karlovačkoj županiji uhvaćena 62 pijana vozača

U akciji Policijske uprave karlovačke povodom Martinja, na prometnicama Karlovačke županije protekle dvije noći na alkohol je testirano 995 vozača, a kod šezdeset i dvoje ustanovljena je prisutnost alkohola.

Pod najvećim utjecajem alkohola vozili su jedan 39- godišnjak iz Ogulina (2,61 promila) i 51-godišnjak iz Draganića (2,75 promila), priopćeno je iz PU karlovačke.

Svim alkoholiziranim vozačima policija je uzela vozačku dozvolu do otrežnjenja, a Prekršajni sud će odrediti kaznu trajanja zabrane upravljanja automobilom.

Prema sudskoj praksi na tri će mjeseca bez vozačke dozvole ostati devetoro vozača koji su imali manje od 0,5 promila alkohola u krvi, a svi ostali najvjerojatnije na period od po šest mjeseci.

Prekršajni sudac može za vozače koji ponavljaju prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, odrediti i strože kazne.

Analiza statističkih podataka u Karlovačkoj županiji za prošlu i ovu godinu pokazuje kako je od ukupnog broja vozača, koji su sudjelovali u prometnim nesrećama, njih 14,8 posto bilo pod utjecajem alkohola, navodi policija. 

U Zagorju 18 pijanih vozača

Tijekom ovoga vikenda u Zagorju je policija u nadzoru prometa zatekla 18 alkoholiziranih vozača, kojima su oduzete vozačke dozvole, doznaje se od voditelja Ureda načelnika PU krapinsko-zagorske Miljenka Fruka.

U prvoj martinjskoj noći, od petka na subotu, svi pijani vozači imali su više od 1,05 promila alkohola, a rekorder po alkoholziranosti uhvaćen je u noći od subote na nedjelju, sa 1,76 promila.

Policija je zatekla ukupno 108 vozača u prekršaju, uz 18 pijanih vozača, 13 ih je vozilo prevelikom brzinom, 11 vozača uhvaćeno je bez vozačke dozvole, četvero je vozilo u neregistriranim vozilima, dok su ostali počinili manje prekršaje.  

Varaždinska policija 'oduzela' 67 vozačkih dozvola

Varaždinska Policijska uprava izvijestila je kako se tijekom vikenda, od petka u 20 sati do jutros u 6 sati, na cestama Varaždinske županije dogodilo pet prometnih nesreća u kojima su oštećena vozila.

U nadzoru prometa policija je zatekla 67 vozača pod utjecajem alkohola, od kojih 60 muškaraca i sedam žena, a u dvojice vozača utvrđena je prisutnost i reakcija na opojnu tvar THC.

Najveću koncentraciju alkohola, 2,49 promila, imao je jedan muškarac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene