Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obojica prijavljena

Jesu oni normalni? Vukovarac došao s koronom na posao, drugi muškarac s krivotvorenim nalazom pokušao ući u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom koji je došao na posao iako je bio pozitivan na koronu. Granična policija na prilejazi Slavonski Šamac zaustavila je Švicarca. Posumnjali su da ima krivotvoreni negativan rezultat PCR testa.

59-godišnji Vukovarac 6. prosinca je, iako je bio pozitivan na koronavirus i bilo mu je određena mjera izolacije, došao u instituciju gdje je inače zaposlen, kako bi se informirao o svojem poslu.

Policija je nad njim završila kriminalističko istraživanje. S obzirom na to da je doveo u opasnost od širenja zaraze one s kojima je bio u kontaktu, odnosno kolege i druge građane, protiv njega je podnesena kaznena prijava.

Krivotvorio nalaz PCR testa

U utorak, u 19:15 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, na ulazu u Hrvatsku, policajci su kontrolirali automobil švicarskih nacionalnih oznaka i registracijskog broja.

Njime je upravljao 39-godišnjak s prebivalištem u Švicarskoj. Vozač je na uvid dao nalaz negativnog PCR testa na COVID, izdan u Bosni i Hercegovini. Policajci su posumnjali da je nalaz krivotvoren.

Kriminalističkim istraživanjem nad 39-godišnjakom utvrđeno je da je isti promijenio datum izdavanja negativnog nalaza na COVID (s 3. prosinca na 14. prosinac).

Nalaz mu je izdala Javna zdravstvena ustanova u Bosni i Hercegovini na njegovo ime, a on ga je upotrijebio kako bi prešao državnu granicu iz BiH i ušao u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Taksi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 ZA LAKŠI POSAO Besplatan prijevoz taksijem za djelatnike KB-a Dubrava i Klinike Dr. Fran Mihaljević: "Svaki iskaz zahvalnosti je dobrodošao"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lokalni stožeri šalju izvješća Broj zaraza na sjeveru značajno pada, ali su i dalje su među najgorima u EU-u. U Zagrebu 954 nova slučaja

Protiv 39-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene