Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vrhovni sud Staniću dopustio da se, uz jamčevinu, brani sa slobode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud danas je odbacio USKOK-ovu žalbu i potvrdio odluku zagrebačkog Županijskog suda da se poduzetniku Svjetlanu Staniću, optuženom u slučaju 'Maestro', uz polog od dva milijuna kuna dopusti obrana sa slobode.

'Iako je odluka potvrđena još nije otpremljena zagrebačkom Županijskom sudu', izjavio je sudac i glasnogovornik Vrhovnog suda Dražen Tripalo.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Slika nije dostupna Stanić neće uplaćivati jamčevinu

Stanićev odvjetnik Anto Nobilo stoga smatra da njegov branjenik iz pritvora neće izaći do početka sljedećeg tjedna.

'Odluka Vrhovnog suda najprije treba biti dostavljena sucu Vladimiru Pavlekoviću. Tek tada dobit ćemo broj računa na koji treba uplatiti jamčevinu, a Stanić će moći izaći iz pritvora kada sudu dostavimo dokaz da je novac uplaćen', pojasnio je Nobilo.

Stanić je pritvoren u Remetincu od kraja listopada, kada se predao hrvatskim vlastima koje su za njim tragale 16 mjeseci.

Potom je zagrebačkom Županijskom sudu ponudio pola milijuna kuna jamčevine, što je Izvanraspravno vijeće prihvatilo i odlučilo ga pustiti iz pritvora. No, Vrhovni sud je prihvatio žalbu USKOK-a, poništio odluku Izvanraspravnog vijeća i sudu naložio da ponovno odlučuje o predmetu.

Nakon što je povisio iznos jamčevine na dva milijuna kuna sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Pavlekovića odobrilo mu je 5. studenoga da se brani sa slobode, no USKOK se na tu odluku ponovno žalio.

Stanićev odvjetnik ističe da je jamčevina od dva milijuna kuna najviša ikad ponuđena u Hrvatskoj te da je strah od ponovnog bijega 'suprotan osnovnoj ljudskoj logici, a kamoli logici poslovnog čovjeka'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene