Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gorio školski autobus

Bijeg iz vatre: Vozač je pokušao nešto napraviti, ali nije uspio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz za sada nepoznatih razloga oko 14 sati u mjestu Dijaneš kraj Vrbovca zapalio se školski autobus koji je prevozio djecu, no nema ozlijeđenih, izvijestila je zagrebačka policija.

Autobus tvrtke Čazmatrans prevozio je između 25 i 30 učenika, ali nije bilo ozlijeđenih. Zbog tog je incidenta u oba smjera zatvorena županijska cesta u mjestu Dijaneš, a požar se gasi, kažu u policiji.

16-godišnji Krunoslav Lacković vozio se kući kao i svakog dana. Jedva je čekao ručak i odmor, a onda se vožnja pretvorila u pravu dramu. 'Iza nas je vozila jedna žena u autu, počela je trubiti, vozač nije reagirao, onda smo stali, počelo je jednostavno gorjeti. Svi smo izašli van, svi smo pobjegli. Vozač je nešto pokušavao, ali nije uspio ništa napraviti', rekao je Krunoslav.

30-ak učenika osnovne i srednje škole, putnika kobne vožnje, srećom, uspjelo se spasiti na vrijeme. Iako su vatrogasci stigli ubrzo, vatra je glomazni autobus progutala za svega 20-ak minuta. Gledati uplašene školarce kako u panici spašavaju živote, njihovom kolegi koji živi u susjednoj kući, nije bilo lako.

'To je sve na kraju izgledalo strašno, kako je požar buknuo. Sva sreća da nikome nije ništa bilo. Jadna ta djeca, mogla su izgorjeti unutra, žalosno', rekao je učenik Ivan Gotić. Vozač Čazmatransovog autobusa nije bio voljan razgovarati s novinarima. Neslužbeno doznajemo da je požar buknuo zbog kvara u električnim instalacijama. Nije se oglasila ni tvrtka, vlasnik autobusa.

Prosječna starost Čazmatransova voznog parka je između 14 i 15 godina. Da bi vozio djecu i ovaj koji je izgorio morao je ispunjavati određene tehničke uvjete. Među njima i redovite servise. Roditelji su nakon ovog požara u strahu, je li sigurno djecu slati u školu?

'Strah me, jer na jesen mi starija kći kreće u peti razred, i onda me strah ovoga. Jer je bilo prije par slučajeva da autobusu vrata zablokiraju, i u slučaju opasnosti djeca ne mogu van. Molim vas pogledajte, pa to izgleda ko iz prvog svjetskog rata', rekla je Klementina Zadravec. Točan uzrok požara, kako doznajemo iz policije, znat će se sutra, nakon dovršenog očevida. Vrbovčani u svom mjestu ne pamte ovakav slučaj. Tragedija je izbjegnuta za dlaku, barem ovaj put.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene