Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posljednji dan maturalca, 3. rujna, tijekom kojeg su učenici splitske OŠ 'Sućidar' obišli Istru, navodno se završio pokušajem silovanja.


U hotelu Fontana u Buzetu napadnuta je učenica osmoga razreda, a za napad se tereti vozač autobusa Lj. V. (26) iz Sinja, piše Slobodna Dalmacija.

Vezani članci Jadranka Kosor Kosor se prisjetila teškog djetinjstva i ponovila kako ju je očuh pokušao zlostavljati: "Rekla sam majci ili on ili ja" Policija u Njemačkoj, ilustracija Srbin (30) osuđen za sedmerostruko silovanje u Njemačkoj: Njegova najmlađa žrtva imala je 14 godina

Roditelji 14-godišnje djevojčice su u šoku, a pogodio ih je način na koji se cijelu situaciju pokušalo riješiti. 'To je bilo u četvrtak navečer, nakon večere, oko 20.30 sati. Otišla je prvo na treći kat, a onda se spustila liftom na prvi kat. Čim je izašla iz lifta, nju je napa taj šofer. Bez riči je zaskočija. Prije toga joj je zna govorit da je lipa, zgodna, da može bit manekenka, a taj put je bez riči skočija na nju, počeja je vatat po grudima, po genitalijama, vika njeno ime. Ona se otimala i kričala, i uspila mu se othrvat i pobić u sobu kod dvi cure. Sve su vičući izletile iz sobe, išle su po pomoć, a on ih je zaustavija i nije im da proć. Otišle su kod vodiča i kod razrednice, a on se zatvorija u sobu i nije izlazija neko vrime', ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Andro Bezić, otac napadnute učenice.

Ali, kako je ispričao sam otac djevojke, umjesto da se slučaj odmah prijavi policiji, situacija se malo drugačije odvijala. 'Prijevoznik je posla drugi autobus i drugog vozača. Vodič je inzistira na tome jer su dica bila sva u šoku i plakala su. Razrednica je obavijestila ravnatelja i odlučili su da to neće prijavljivat odma da se ne bi moralo ostajat duže, a maloj su rekli da nama ne javlja šta se dogodilo, a isto tako i ostaloj djeci' ispričao je Slobodnoj Dalmaciji uzrujani otac. Andro Bezić kaže da je ovako on morao uzeti odvjetnika i imati troškove da bi zaštitio svoje dijete da bi se ovakvog napadača pritvorilo.