Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vozač koji je pregazio djevojčicu zadržan u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pijani vozač koji je jučer kod Sesveta na pješačkom prijelazu "golfom" pregazio petogodišnju djevojčicu zadržan je u pritvoru zbog opasnosti od ponavlja kaznenog djela, doznaje se danas na zagrebačkom Županijskom sudu.

Policija je 41-godišnjeg Ivicu Maljka privela u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda uz kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Privedeni se pred istražnim sucem Ivanom Sarićem branio šutnjom.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji Nestala Danka Ilić Utrka s vremenom Potraga za nestalom djevojčicom Dankom: "Jedan pravac istrage još uvijek nije isključen"

Policija Maljka tereti da je jučer poslijepodne s 3,08 promila alkohola u krvi osobnim automobilom "golf V" naletio na 29-godišnju majku koja je u naručju nosila petogodišnju kći preko pješačkog prijelaza u mjestu Paruževina kod Sesveta. Djevojčica je umrla na mjestu nesreće, a majka je teško ozlijeđena prevezena u bolnicu. 

>> Pijani vozač sa zabranom upravljanja vozilom usmrtio djevojčicu na pješačkom

Nakon nesreće utvrdilo se da je vozaču istekla prometna dozvola te da je i 2001. zbog vožnje pod utjecajem alkohola bio kažnjen tromjesečnim oduzimanjem vozačke dozvole.

Prema policijskom izvješću, Maljak je na pješačkom prijelazu naletio na majku i kći koje su odbačene na desni dio poklopca motora i prednje vjetrobransko staklo, nakon čega su obje pale na cestu. Automobil se nastavio kretati te je prednjim desnim kotačem pregazio dijete koje je na mjestu preminulo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene