Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Vrhovnog suda

Viteškiću za ratni zločin u Paulin Dvoru potvrđena kazna od 11 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog ratnog zločina počinjenog 1991. godine u Paulin Dvoru Enese Viteškić je osuđen na 11 godina zatvora. Presudu osječkog Županijskog suda potvrdio je Vrhovni sud.

Vrhovni sud RH potvrdio je presudu osječkoga Županijskog suda protiv Enesa Viteškića, koji je zbog ratnog zločina protiv srpskih civila u Paulin Dvoru 1991. godine osuđen na 11 godina zatvora, izvijestio je danas osječki Županijski sud.

Pročitajte i ovo Branko Tunić Kazna od osam godina HDZ-ovac koji je zalijepio člansku iskaznicu na čelo osuđen za ratni zločin Slika nije dostupna Dobio 11 godina za ratni zločin Drama u sudnici: Nakon čitanja presude, pozlilo ocu Enesa Viteškića

U priopćenju za javnost navodi se kako je Vrhovni sud u svojoj odluci odbio žalbe državnog odvjetnika i optuženika Viteškića kao neosnovane te potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskoga suda iz svibnja prošle godine kojom je Viteškić osuđen na 11 godina zatvora.

>> Drama u sudnici: Nakon čitanja presude, pozlilo ocu Enesa Viteškića

Riječ je o zločinu počinjenom 11. prosinca 1991. u Paulin Dvoru, kada su on i već osuđeni Nikola Ivanković, kao pripadnici 130. brigade Hrvatske vojske s više nepoznatih osoba zbog osvete u jednoj kući usmrtili grupu od 18 civila, mještana tog sela.

Viteškiću se za to kazneno djelo sudilo tri puta jer je u prva dva postupka 2004. i 2007. godine nepravomoćno oslobođen optužbe, ali je Vrhovni sud oba puta, zbog pogrešno utvrđenoga činjeničnog stanja te potrebe dodatnog razmatranja dokaza vratio predmet na ponovno postupanje Županijskome sudu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene