Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Morski pas Slovenca ugrizao za nogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U uvali Mala Smokova na Visu oko podneva, 43-godišnjeg Slovenca napao je morski pas i teško ga ozlijedio.

Morski predator Slovenca je ugrizao za nogu te je nesretni muškarac helikopterom prevezen u KBC Split.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slovenac kojega je napao morski pas prevezen u Ljubljanu Slika nije dostupna Slovencu u tkivu našli dva zuba morskog psa

Županijski centar 112 Split u 12,40 sati zaprimio je zahtjev za pomoć slovenskom državljaninu. Odmah po dojavi na mjesto događaja upućena je HMP Vis na čelu s dr. Nikolom Tomićem, koji su preuzeli ozlijeđenu osobu, zaustavili krvarenje i zatražili prijevoz unesrećenog za KBC Split.

Na Vis je odmah upućen helikopter HRZ-a iz Divulja, koji je preuzeo ozlijeđenog slovenskog državljanina i isti je uz pratnju medicinskog tima HMP-a Vis prevežen u KBC Split na daljnju medicinsku obradu.

Prema kazivanju dr. Nikole Tomića, koji je medicinski obradio unesrećenu osobu, riječ je o opsežnoj ozljedi desne potkoljenice u stražnjem dijelu, u obliku razderotine, što upućuje da je riječ o ozljedi nastaloj od posljedica ugriza. Pacijent je dosta iskrvario, a njegovo opće stanje je dobro.

Županijski centar 112 Split o događaju je odmah izvijestio i stručnjake za morske pse u Institutu za oceonografiju i ribarstvo Split.

Operiran slovenski ronilac, a stručnjaci još nisu sigurni koja ga je vrsta morskog psa napala

Slovenski ronilac kojega je u viškom podmorju napao morski pas uspješno je operiran u splitskom KBC-u.

Ronilac je s ozljedom noge helikopterom, nakon što mu je pomoć pružena u viškom Domu zdravlja, prevezen u splitski Klinički bolnički centar. 

Operirao ga je kirurški tim predvođen voditeljem Odjela kirurgije dr. Vedranom Radonićem. U suradnji s plastičnim kirurgom obavljena je rekonstrukcija arterija i mišića kako bi mu se spasila noga, rekao je dr. Radonić. Rana se tretira kao ratna rana, što znači uporabu velikih količina antibiotika i tretman u barokomori, dodao je.

Stručnjaci, na temelju dobivenih informacija, ne mogu sa sigurnošću reći o kojoj je vrsti morskoga psa riječ i je li uopće riječ o toj životinji, kazao je oceanograf dr. Alen Soldo, stručnjak za morske pse. Pretpostavlja se da je morskoga psa privuklo krvarenje iz ulovljenoga gofa kojeg je ronilac nosio oko struka, rekao je Soldo, dodajući kako 'neman' pri napadu zatvara oči te da je vjerojatno umjesto ribu o njegovu struku zagrizla nogu ronioca.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene