Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija ga traži zbog prijevare

Uz nenaplative bjanko zadužnice stekao 160 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je raspisala tjeralicu za 39-godišnjim muškarcem iz Hrvatske Dubice kojeg nekoliko policijskih postaja u Hrvatskoj sumnjiči za prijevare, a jučer su to učinili i djelatnici splitsko-dalmatinske Policijske uprave, koji tvrde da je muškarac stekao korist od 160.000 kuna, rečeno je danas u splitskoj policiji.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Predragu Januzoviću, za kojega se osnovano sumnja da je u travnju 2009. godine počinio prijevaru u gospodarskom poslovanju. Policija je priopćila kako su prevarena poduzeća trgovačkog društva iz Dicma i trgovačkog društva iz Splita.

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura

Osumnjičenik si je pribavio 160.461 kunu, i to tako što je izdavao nenaplative bjanko zadužnice na iznos od 100.000 kuna i tako u zabludu doveo ovlaštene osobe u oštećenim poduzećima koje su mu isporučile robu misleći da će roba biti uredno plaćena, no on nije imao novca na računu, potvrdila je policijska glasnogovornica. Posebno izvješće splitska je policija poslala mjerodavnome državnom odvjetništvu.

Osim u Splitu i Dicmu, Predraga Januzovića policija u Slavonskome Brodu i u Ivanić Gradu sumnjiči za prijevare, a još u studenome prošle godine Općinski sud u Sisku zbog istih je kaznenih djela za njim raspisao tjeralicu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene