Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je spremno za odluku

Ususret presudi: Otkrivamo dva ključna elementa Čačićeve obrane!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić noć prije ročišta prespavao je u Kapošvaru.

Čačić je prespavao u hotelu koji se nalazi u neposrednoj blizini suda, gdje će danas čuti presudu za prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao i u kojoj su poginule dvije osobe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepravomoćna presuda Kako komentirate presudu Radimiru Čačiću? Slika nije dostupna 'Više nisam u poziciji da vozim' Čačić nakon niza nesreća 'u rukama' službenih vozača

Čačiću se sinoć pridružio i njegov mađarski odvjetnik, koji je koncipirao i u potpunosti vodio njegovu obranu pred sudom. Njegovi odvjetnici su optimistični glede ishoda suđenja, odnosno presude. Reporteru Dnevnika Nove TV iz Kaposvara, Andriji Jarku, Čačićev je mađarski odvjetnik otkrio kako ima dvije ključne stvari, koje će pokušati dokazati sudu.

>> Pratite presudu Radimiru Čačiću UŽIVO na Novoj TV i Dnevnik.hr-u!

Prva je da će pokušati dokazati kako je brzina Čačićevog automobila bila negdje u okviru dopuštene te isto tako da je u trenutku sudara na tom dijelu ceste bila gusta magla. To su, naravno, želje odvjetnika, no svjedoci su govorili u potpunosti suprotno. Gotovo svi policajci i vatrogasci koji su došli na mjesto nesreće, u svom iskazu pred sutkinjom su rekli kako na tom dijelu autoceste, nije bilo uopće magle.

Ključ svega će biti brzina, odnosno ukoliko sutkinja uvaži nalaz vještaka, koji smatra kako je Čačić vozio oko 145 kilometara na sat. U tom slučaju on će teško ili gotovo nemoguće izbjeći osuđujuću presudu.

Suđenje će početi završnim riječima odvjetnika tužitelja i obrane, a sve će trajati oko pola sata. Odvjetnici će pokušati sud uvjeriti kako su baš njihovi argumenti najbolji te da bi sutkinja upravo na temelju njih trebala donijeti svoju konačnu presudu. Čačićev mađarski odvjetnik će nedvojbeno inzistirati na tome da je njegov klijent vozio unutar dopuštenih granica brzine, ako i na tome da je u tom trenutku na autocesti bila gusta magla.

Tužiteljstvo, koje zastupa preživjelu vozačicu Škode, inzistirat će na jednoj jedinoj stvari - da Radimir Čačić nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na cesti.

U Mađarskoj vlada veliko zanimanje za Čačićev slučaj, jer je on visoki dužnosnik u Vladi jedne države. Tužiteljica je najavila mađarskim medijima kako će pokrenuti i privatnu tužbu, ukoliko presuda ne bude osuđujuća.

Suđenje je imalo tri ročišta dosad, a prvo je bilo u siječnju. Jedino se dva prometna vještaka nisu mogla usuglasiti oko ključne stvari, a ta je kojom je brzinom vozio Radimir Čačić.

Rijetko koje suđenje je izazvalo toliki interes javnosti poput ovog, jer po prvi put je na optuženičkoj klupi visoki Vladin dužnosnik u vrijeme njegovog aktivnog mandata.

Radimir Čačić nekoliko je puta rekao kako će se povući iz politike ukoliko će pravomoćna presuda biti bezuvjetna zatvorska kazna. Sutra ćemo doznati konačnu odluku, a sve počinje u 9 sati ujutro.

Od devet sati ujutro na Dnevnik.hr-u i Novoj TV uživo prenosimo izricanje presude Radimiru Čačiću, ali i donosimo prve reakcije iz Mađarske, Hrvatske i Bruxellesa.

Specijal počinje u devet sati!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene