Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Umalo tragedija na autocesti

Nesreća kod tunela: Pretpostavljaju da je NAPUKNUO ŠAHT

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tunelu Plasina u subotu su se u svega tri minute dogodile tri nesreće. A sve zbog napuknutog šahta. U HAC-u nastavljaju istragu.

Pitali smo u HAC-u koliko često i na koji način se kontroliraju autoceste koje skupo plaćamo. Kažu kako svakodnevno pregledavaju sve dionice, a spomenuta je tog dana pregledana 4 puta. Što se točno dogodilo, otkrit će povjerenstvo.

Pročitajte i ovo Gradilište - 1 Očevid u tijeku Na izgradnji autoceste u Baranji poginuo radnik: Sa strojem je skliznuo s povišenog terena i udario u tlo Prometna nesreća u Zagrebu - 1 Hitne službe na terenu VIDEO/FOTO Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na krovu

>> VIDEO Naletjela na poklopac oborinskih voda: U tunelu kod Otočca teško stradao dječak

Dijelovi šahta umalo su mladu vozačicu iz Zagreba stajali života. 'Kontrola koja je tu prolazila i oni koji to kontroliraju nisu na vrijeme uočili da je šaht bio napukao', kaže Josip Mikulčić, jedan od očevidaca.

Tko je kriv za neispravan poklopac, u HAC-u kažu utvrdit će povjerenstvo. 'Pretpostavljamo da je došlo do pucanja šahta, da li je riječ o materijalu ili do nečega, to jednostavno ne možemo tvrditi, to će utvrditi policijska istraga ili ova naša koja će se provesti unutar firme', rekao je Milan Stanković, direktor sektora održavanja, HAC.

'Detaljnija analiza i uključivanje svih stručnjaka da bi mogli prevenirati da ubuduće ne bi bilo ovakvih prometnih nesreća to je jedino što možemo učiniti', kaže Goran Zovak s prometnog fakulteta u Zagrebu.

Zbog ove nesreće na adresu HAC-a stiže prekršajna prijava. 'Protiv odgovorne osobe u pravnoj osobi sa sjedištem u Zagrebu slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu'. kaže Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske. 

Svojedobno drugi najsigurniji tunel u Europi, jučer je bio koban za vozače. U svega nekoliko minuta lančani sudar. Među ozlijeđenima najgore je prošao 7-godišnji dječak. Zbog zadobivenih ozljeda nalazi se u riječkoj bolnici, izvan životne opasnosti je. 

Zbog velikih brzina, stručnjaci ističu kako je prava sreća da nema više stradalih. 'U pravilu je autocesta sigurnija prometnica u svakom pogledu, no s obzirom da su velike brzine u pitanju reakcije vozača utječu na to da su veće i tragičnije posljedice', kaže Igor Novačić iz HAK-a.

Prvi pravi turistički vikend je iza nas, sudeći po broju prometnih nesreća i ne baš najuspješniji. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene