Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhvaćeni lažni državni inspektori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica lažnih državnih inspektora pokušali su od vlasnika jedne ciglane sa sisačkog područja 'izvući' 40 tisuća eura, no nakon primopredaje upali su u policijsku zasjedu, pa su zbog optužbi za ucjenu završili kod istražnog suca.

Zagrebačka policija izvijestila je da su lažni inspektori, u dobi od 26 i 59 godina, prije desetak dana nazvali vlasnika tvrtke, u kojoj je mlađi muškarac prije bio zaposlen, i zatražili ga da dođe na razgovor u Ministarstvo gospodarstva.

Pročitajte i ovo Kad razonoda postane opasnost - 3 Riskiranje na moru Što kada zabava postane opasna po život? "Idu na vlastitu odgovornost..." Manijak s Instagrama u zatvoru - 4 Dobio bezuvjetnu zatvorsku kaznu Instagram manijak objavljivao slike djevojaka i nudio seksualne usluge: Prijetio im da će završiti na pornografskim stranicama

Kada se sa starijim prevarantom sastao u kafiću blizu Ministarstva, obaviješten je da je protiv njega podnesena anonimna prijava zbog onečišćenja okoliša, s fotografijama njegova dvorišta punog smeća.

Kako bi ga 'spasio' velike kazne ili zatvaranja tvrtke, lažni mu je inspektor predložio nagodbu. Za 40 tisuća eura dobit će CD-ove s fotografijama i neće biti kažnjen ili ocrnjen u medijima.

Nekoliko dana kasnije stariji 'inspektor' ponovno je nazvao vlasnika tvrtke i predložio mu mjesto na kojemu će preuzeti novac. No, nakon primopredaje uhitila ga je policija koja mu je postavila zasjedu, kao i njegovu suradniku koji je čekao ispred kafića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene