PU zagrebačka dovršila je kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom i 28-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama".

Galerija


Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljali veće količine konoplje tipa droga (marihuana). Drogu su potom dovozili u osobnom automobilu, na kojem su u cilju skrivanja i prijevoza droge napravili preinake u vidu pretinca pogodnog za skrivanje droge, kao i u motociklu. Nakon toga drogu su skrivali, vagali i prepakiravali u kući na Črnomercu, a tako pripremljenu potom su je preprodavali.

Obavljenom pretragom kuće na Črnomercu koju su koristili osumnjičeni, policijski su službenici pronašli ukupno 26.517 grama konoplje tipa droga (marihuana) pakirane u 33 paketa, 0,1 gram heroina, dvije digitalne vage s tragovima droge i pribor za pakiranje droge.

Vezani članci Zaplijena droga, ilustracija Pala trojica dilera u Splitu i na Hvaru, zaplijenjeni marihuana, speed i digitalne vage Pali dileri u Zagrebu - 4 Pali dileri: Kod dvojice Zagrepčana policija zaplijenila razne vrste droga, punila, vage i novac

Policijski službenici obavili su i pretragu motocikla 28-godišnjaka te su pronašli ukupno 5269 grama konoplje tipa droga (marihuana) pakirane u pet paketa.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog 52-godišnjaka oduzet je novac te osobni automobil na kojem su pronađene prerade i preinake, dok je od 28-godišnjaka oduzet novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu, navodi PU zagrebačka u priopćenju.