Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija

USKOK nastavlja s ispitivanjem carinika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budući da je više od 20 osoba uhićeno, ispitivanju u USKOK-u se nastavlja i danas.

Među 20-ak uhićenih je 16 carinika, šest graničnih policajaca, jedan državni inspektor i krijumčari. Uhićeni su radili na graničnim prijelazima Bregana i Macelj. Uhićene se sumnjiiči da su organizirano kroz carinu propuštali veliku količinu robe visoke potrošnje bez naplate carine za što su primali mito.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

'Raznim osobama su omogućavali uvoz robe u republiku Hrvatsku također državni inspektor nije poduzeo radnje koje je bio dužan činiti za što je primio novac', rekla je Aleksandra Ljuba, glasnogovornica MUP-a. Koliku je štetu dobro organizirana skupina nanijela državnom proračunu USKOK još zbraja.

Krunoslav Borovec je za Dnevnik.hr samo potvrdio da zajedno s USKOK-om provode veliku akciju. O detaljima nije želio govoriti.

'Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) u suradnji s više policijskih uprava i u koordinaciji s USKOK-om provodi dokazne radnje nad više službenika carine i policije s područja krapinsko-zagorske županije zbog sumnje u počinjene niza koruptivnih kaznenih djela', rekla je Aleksandra Ljuba iz MUP-ovog ureda za odnose s javnošću.

Na graničnom prijelazu Macelj je u tijeku pretres kojeg izvršava velik broj policajaca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene