Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Budući da je više od 20 osoba uhićeno, ispitivanju u USKOK-u se nastavlja i danas.


Među 20-ak uhićenih je 16 carinika, šest graničnih policajaca, jedan državni inspektor i krijumčari. Uhićeni su radili na graničnim prijelazima Bregana i Macelj. Uhićene se sumnjiiči da su organizirano kroz carinu propuštali veliku količinu robe visoke potrošnje bez naplate carine za što su primali mito.

Vezani članci Afera VSOA: Ilustracija - 6 "Love satnike i bojnike, a ovaj čovjek je kriv kao grijeh": Nižu se reakcije nakon što je USKOK upao u sjedište VSOA-e Granični prijelaz, ilustracija Poslušajte snimku! Hrvatske carinice na granici od putnika tražile mito: "Kolegica gubi na plaći ako ne napiše prekršaj"

'Raznim osobama su omogućavali uvoz robe u republiku Hrvatsku također državni inspektor nije poduzeo radnje koje je bio dužan činiti za što je primio novac', rekla je Aleksandra Ljuba, glasnogovornica MUP-a. Koliku je štetu dobro organizirana skupina nanijela državnom proračunu USKOK još zbraja.

Krunoslav Borovec je za Dnevnik.hr samo potvrdio da zajedno s USKOK-om provode veliku akciju. O detaljima nije želio govoriti.

'Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) u suradnji s više policijskih uprava i u koordinaciji s USKOK-om provodi dokazne radnje nad više službenika carine i policije s područja krapinsko-zagorske županije zbog sumnje u počinjene niza koruptivnih kaznenih djela', rekla je Aleksandra Ljuba iz MUP-ovog ureda za odnose s javnošću.

Na graničnom prijelazu Macelj je u tijeku pretres kojeg izvršava velik broj policajaca.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju