Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićena sedmorka zbog posjedovanja oružja i droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon višemjesečne suradnje i istrage koju su pod kodnim imenom "Fokus" koordinirale istarska i krapinsko-zagorska policijska uprava, Ravnateljstvo policije MUP-a i nadležno Državno odvjetništvo u Puli, sedam je osoba uhićeno i danas prepraćeno istražnom sucu Županijskog suda u Puli.

Kako je rečeno na poslijepodnevnoj izvanrednoj konferenciji za novinare u PU istarskoj, na kojoj je bio i ravnatelj policije Marijan Benko, oni su kazneno prijavljeni za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, te zlouporabu opojnih droga. 

Pročitajte i ovo Ilustracija kod Šibenika Četvero ozlijeđenih u nesreći: Vozio drogiran i sletio s ceste, a policija otkrila još jedan ključni propust Ilustracija Povezani s "podruzetnikom" Detelji velike akcije USKOK-a: Uigrani narko kartel u Hrvatsku prokrijumčario stotine tona droge

Potvrdio je kako je policija došla do pravog stručnjaka za ugradnju eksploziva u mobitele. 

Rekao je da je on iz Krapine, gdje je otkrivena i tvornica oružja, te da je među uhićenima i privedenima u pulski istražni centar.

Još jedna osoba, koju se tereti za ista kaznena djela, nedostupna je policiji, dok su dvije još pod istragom.

Na konferenciji za novinare izložen je bogat arsenal zaplijenjenog oružja, droge i novca, među kojima su bili i mobiteli s ugrađenim
eksplozivom.

Među uhićenima iz Istre jedan je bračni par iz Funtane na Poreštini te još dvije osobe, a iz okolice Krapine tri su uhićenika.

Uhićeni je bračni par tijekom ove godine do 14. kolovoza nudio na Poreštini na prodaju veću količinu oružja i eksplozivnih naprava te kokain. 

Oružje i eksplozivne naprave-mobitele oni su nabavljali na
području Krapinsko-zagorske županije, a drogu na području Poreča.

Oduzete su im dvije strojnice "Ero" i "Heckler&Koch", dva mobitela s 904 grama eksploziva, eksplozivna naprava od baterije od 12 V s kabelom i žaruljom, ručni bacač raketa, gospodarski eksploziv, jedna ručna bomba, dva
elektrodetonatora, automatska puška, prigušivač pucnja i 378 komada streljiva.

Također je oduzeto 50 grama kokaina, ukupne vrijednosti 26.000 kuna, 580 grama metamfetamina vrijednog 73.000 kuna, 38 tableta "Helexa", vaga, 29 mobitela, više kartica za mobitele, 31.050 eura, te 12.470 kuna.

Na novinarski upit jesu li članovi ove skupine, od kojih su neki
policiji poznati od ranije, povezani s eksplozijom automobila porečkog IDS-ovca Ede Kosa, Benko je rekao kako je vještačenje u tijeku pa je još rano govoriti o njihovoj mogućoj umiješanosti u više kaznenih djela počinjenih na području Istre i Zagreba.

Po riječima načelnika krim policije istarske PU Dragutina Cestara, policija je pretražila 12 stanova ili kuća, 12 vozila te je osobno pretražila 10 osoba, a neki od uhićenih imaju po dvije kuće ili po dva stana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene