Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Policija je u utorak uhitila i treću osobu koja se povezuje s pokušajem iznude nad zaprešićkim poduzetnikom M. D. Za to kazneno djelo prijavljeni su bivši policajac i zvijezda TV serije Leon Lučić i pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko A. V.


U utorak navečer, uz nalog istražnog suca, pretražen je stan treće uhićene osobe. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Pokušao ubiti muškarca u polju kod Jastrebarskog: Udario ga šakom u glavu pa ubo nožem Policijsko vozilo (Foto: Arhiva/Igor Kralj/PIXSELL) Strava na Jarunu: Prolaznik pronašao kost ljudske lubanje, policija potom otkrila još ljudskih kostiju

Nije poznato o kome se radi, no spominjalo se da se radi o bivšem vojniku, piše Jutarnji list. Nepoznata je i njegova uloga u cijelom slučaju.

Podsjetimo, Leon Lučić, bivši policajac i zvijezda TV serije i specijalac, pripadnik ATJ Lučko, od zaprešićkog poduzetnika pokušali su iznuditi 100.000 eura. Poduzetnik je sve prijavio policiji. Iznuđivači i poduzetnik, s kojim je bio MMA borac, potukli su se.

Lučić sjekirom napao odvjetnike

Leon Lučić završio je s teškim ozljedama u bolnici. Glas Istre piše da je Lučić prije manje od tri mjeseca nepravomoćno osuđen na Općinskom sudu u Pazinu zbog ozbiljnih prijetnji smrću.

Naime, on je u Dugoj Uvali u lipnju 2016. sjekirom napao odvjetnike Marina Fola, Mirellu Paolu Frlan i djelatnika Industrogradnje Igora Stepanića. Prijetio je tadašnjem predsjedniku Uprave Industrogradnje Josipu Galincu. Uvjetno je osuđen na devet mjeseci zatvora, uz rok kušnje od tri godine.

Glas Istre piše da je, prema presudi, Lučić sjekirom nasrnuo na vozilo Fola i njome razbio suvozačevo staklo, ispred Stjepanića. Odvjetnici su, inače, u pratnji Stepanića došli u Dugu Uvalu ne bi li dogovorili mirnu predaju ugostiteljskog objekta, koji je u najmu imao Lučićev šogor.

Bude li osuđen za iznudu zaprešićkog poduzetnika, očekuje ga devet mjeseci zatvora zbog kaznenih djela počinjenih u Istri.