Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i 28-godišnjakom osumnjičenima za iznudu na štetu djeteta i njegove 39-godišnje majke. Radi se o iznudi i krađi novca iz obiteljske kuće župana Gorana Pauka.


19-godišnjak i 28-godišnjak su osumnjičeni da su tijekom svibnja u Šibeniku, djetetu prijetili po njegov i život njegove majke. Zatražili su da im preda novac iz kućnog budžeta, što je prestrašeno dijete i napravilo, 18. svibnja između 1:30 do 2 sata. Točan iznos novca koje im je dijete predalo i dalje je nepoznat.

Vezani članci Pištolj, ilustracija Policajac upleten u slučaj iznude u Zagrebu, pištoljem prijetio žrtvi da će ga ubiti Policija, ilustracija Uhićena i treća osoba povezana sa zvijezdom TV serije i specijalcem: Pretučeni Lučić u Istri sjekirom napao odvjetnike

Utvrđeno je da je 19-godišnjak isti dan kad je dobio novac za iznos od 20.000 kuna kupio motor koji je policija pronašla i oduzela mu. Obojica su pritvorena uz kaznene prijave, doznaje se iz PU šibensko-kninske.

U utorak uhićen 28-godišnjak

Ranije je javljeno da je u Sesvetama u utorak uhićen 28-godišnjak koji se povezuje s kaznenim djelom iznude u slučaju nestanka novca iz kuće šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, potvrdila je u srijedu glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor.

"Na području Policijske uprave zagrebačke jučer popodne uhićen je 28-godišnjak te je kriminalističko istraživanje na okolnosti kaznenog djela iznude u tijeku", rekla je Kosor.

Policija nije otkrila detalje istrage o nestanku novca iz kuće župana Gorana Pauka i navodne iznude člana njegove obitelji. Zasad se zna da je u istražnom zatvoru u Šibeniku 20-godišnjak kojega se povezuje sa slučajem, a 28-godišnjak je dosad bio nedostupan policiji.

U mailu koji je privedeni 28-godišnjak u ponedjeljak poslao redakciji portala ŠibenikIN, on tvrdi da nikakve iznude nije bilo, ali i da se voljan predati policiji ako mu se omogući poligrafsko ispitivanje.

"Ove teške optužbe, za koje sam neslužbeno doznao da me se tereti, su više nego dovoljne da mi unište život. Ne vidim drugog načina da optužbe opovrgnem osim odgovaranjem na pitanja sastavljena od strane stručnih osoba", poručio je putem maila.

Pauk kratko komentirao slučaj

Župan Goran Pauk o cijelom slučaju do sada se oglasio samo kratkom porukom koju je poslao medijima.

"S obzirom da obrada traje, a novac je cilj iznude, o točnom iznosu ne mogu govoriti prije izjave nadležnih tijela, ali mogu vam kazati samo da je iznos puno manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici, što medije prvenstveno zanima, na štetu bilo kakve zaštite djeteta", rekao je.

Premda iz šibenske policije nije bilo službenih izvješća o tom slučaju, u kuloarima se pričalo kako je žrtva krađe visokopozicionirani šibenski HDZ-ovac, a da je žrtva iznude član njegove obitelji.

Neslužbeno se doznaje da je Paukov novac uzeo njegov maloljetni posinak, koji je navodno bio žrtva iznude. Zasad se ne zna točan iznos nestaloga novca i okolnosti vezane uz krađu i iznudu.