Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen zbog bludnih radnji nad malodobnom kćeri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija uhitila je 44-godišnjaka kojega sumnjiči da je počinio bludne radnje nad 17-godišnjom kćeri te da je zapuštao i zlostavljao nju i svoju mlađu, 11-godišnju kćer.

Policija je danas izvijestila da je Centar za socijalnu skrb prije dva dana prijavio Dragutina Ž. (44) za fizičko zlostavljanje i zapuštanje (nebriga o osnovnim egzistencijalnim potrebama poput prehrane, odijevanja, obrazovanja, itd). dviju maloljetnih kćeri, te za seksualno zlostavljanje starije kćeri.

Pročitajte i ovo Jeffrey Epstein Očekuje se još Objavljeni novi dokumenti iz tužbe protiv pedofila Epsteina: Njegov zaposlenik ispričao koga je sve vidio Slika nije dostupna Završio iza brave Već treći slučaj: Na plaži u Ičićima kamerom snimao djecu

Centar je odvojio djevojčice od oca i privremeno ih smjestio kod njihove majke, koja se prije godinu dana razvela od osumnjičenog, a koji je od ranije evidentiran u policiji zbog nebrige o djeci, ali i zbog pokušaja ubojstva supruge prije desetak godina.

U policiji kažu da su djevojčice nakon razvoda roditelja ostale kod oca budući da je za njihovo zbrinjavanje imao bolje uvjete od majke.

Kriminalističkom je obradom utvrđeno da je osumnjičeni krajem veljače ili početkom ožujka ove godine počinio bludne radnje nad 17-godišnjom kćeri, te da je nju i njezinu 11-godišnju sestru zapuštao i zlostavljao, zbog čega ga je policija privela u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Temeljem sudskog naloga, policija je pretražila kuću u kojoj su živjeli, te u garaži pronašla velike količine oružja i eksplozivnih sredstava, zbog čega će Dragutina Ž. kazneno prijaviti i za nedozvoljeno držanje naoružanja i eksploziva.

Pronađeno je 2237 komada raznog streljiva, 18 trotilskih metaka, plastični eksploziv, sporogoreći štapin, ručni bacač raketa (tzv. zolja), četiri tromblonske mine, dva signalna metka, tri suzavca, osam ručnih bombi, jedan topovski udar, te više upaljača i detonatorskih kapisli za eksploziv.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene