Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija danas je potvrdila da je u Ulici Hrvatske bratske zajednice uhitila bivšeg policajca Antu Zebu, za kojim je zbog niza pljački u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini tragao i Interpol.


Ne otkrivajući identitet, policija je izvijestila da je sa Zebom uhitila i njegova godinu dana starijeg brata.

Vezani članci Indijska konoplja (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Poreč: Uhićen uzgajivač marihuane vrijedne 200.000 kuna, pretragom pronađeno 59 stabljika indijske konoplje Alija Keserović (Printscreen Interpol) Interpol raspisao crvenu tjeralicu za državljaninom iz BiH

"Nad njima su uporabili tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje te ih doveli u službene prostorije. Lakše su ozlijeđeni, a liječničku su im pomoć pružili zaposlenici Hitne medicinske pomoći", navodi policija u službenom izvješću.

Mediji pišu da su Zeba, koji je kratko vrijeme radio kao policajac u Šibeniku, i njegov brat Mario uhićeni dok su bježali u mercedesu njemačkih registracijskih oznaka, kada su im naoružani policajci s dva automobila prepriječili put.

Posljednji put hrvatska ga je policija pokušala uhititi u travnju
2006. kada je s bratom pokušao obiti bankomat u Velikoj Gorici. Brat mu je uhićen, a Anto Zeba tada je uspio pobjeći.

Osumnjičen je i zbog više oružanih pljački u BiH, gdje je u akcijama u Tešnju, Zenici i Gradačcu navodno ukrao milijune konvertibilnih maraka. U Hrvatskoj je opljačkao benzinsku postaju, zbog čega je osuđen na Županijskom sudu u Požegi.