Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bjelovarska policija uhitila je 31-godišnjaka osumnjičenog za krijumčarenje automobila i motocikala ukradenih u Austriji za kojima je tragao i Interpol.


Policija je danas izvijestila da je u akciji pronašla četiri osobna automobila i šest motocikala s Interpolove liste ukradenih prometala.

Vezani članci U noći gorjeli automobili u Zagrebu (Foto: Pixsell,Roberto Anic) - 4 Napokon dolijao! Policija uhitila muškarca povezanog s izazivanjem požara na čak 22 automobila u Zagrebu Muškarac s pištoljem (Ilustracija: Getty Images) Podstrana: Zaustavljao automobile i vozačima prijetio pištoljem, policija ga uhitila

U garaži i dvorištu osumnjičenog 31-godišnjaka pronađena su dva motocikla "kawasaki" te automobili "opel zafira", "audi A6", "VW sharan" i "VW passat".

Dva "kawasakija" pronađena su u dvorištu obiteljske kuće 29-godišnjaka na području Nove Rače, jedan na imanju 52-godišnjaka s područja Velikog Grđevca i jedan kod 37-godišnjaka iz Bjelovara. Kod Bjelovarčanina je pronađen i motocikl "KTM 85SX" za kojega još nije utvrđeno porijeklo.

U policiji tvrde da su 29-godišnjak i 37-godišnjak motocikle kupili od uhićenog 31-godišnjaka, no to nije utvrđeno za 52-godišnjaka.

Osumnjičeni krijumčar kazneno je prijavljen zbog izbjegavanja carinskog nadzora, a zajedno s ostalima čekaju ga i prekršajne prijave zbog kršenja Carinskog zakona.

Bjelovarska policija izvijestila je i da je od početka ove godine oduzela četiri automobila i traktor zbog sumnje da su ukradeni u Njemačkoj, Austriji i BiH.